Închide

Lobonț a început munca la „U” Cluj. „Supervizează tot, se consultă cu toată lumea, e implicat total la echipă”

SportTop News by Catalin Suciu - nov. 23, 2018 1 727

Bogdan Lobonț va prelua oficial banca Universității din luna ianuarie. Între timp a început deja să se implice activ în viața echipei.

Fostul portar e atent la toate detaliile, urmărește meciuri, a văzut toate partidele jucate de „U” Cluj și se consultă în permanență cu Mircea Cojocaru. „Are licența B, nu a antrenat, dar e foarte dornic să facă performanță”, spune Ioan Ovidiu Sabău, managerul „șepcilor roșii”.

Respectat la Roma, unde și-a petrecut ultima parte a carierei într-un vestiar cu nume grele, dacă vorbim fie și numai de Francesco Totti, Lobonț avea asigurat un post în cadrul clubului. „Vrea să antreneze, să fie principal”, spune tot Sabău.  Și continuă: „Înainte să accepte a văzut meciurile noastre, a văzut potențialul echipei și am stat de vorbă. Dacă nu avea încredere în echipă și acest proiect, nu se punea problema să vină, nu ar fi acceptat niciodată. El e foarte iubit la Roma, foarte respectat, putea să stea foarte bine acolo, departe de România, mai ales că e parte din acel club. Își dorește să antreneze, să fie antrenor principal, să facă performanță.”

De când Universitatea l-a prezentat oficial, în urmă cu câteva săptămâni, Lobonț e foarte activ. Indică programul de antrenament, de refacere, se interesează de nutriție și tot ce ține de activitatea echipei. „Știe foarte mult fotbal și jucătorii îl respectă, îl apreciază”, adaugă Sabău.

Transferuri la iarnă

„U” și-a conturat în mare și lista de achiziții pentru următoarea perioadă de transferuri. Sunt câțiva jucători urmăriți de foarte mult timp. „Vor fi trei sau patru, nu mai mult. Negociem, discutăm și vom aduce plus-valoare”, a mai precizat Sabău. Unul dintre fotbaliștii vizați este Gicu Grozav, rămas liber după ce și-a încheiat angajamentul cu Dinamo: „El ar fi bine să intre în ritm, iar la noi putea și poate face asta. Vine, dă câteva goluri, își recapătă încrederea și forma, fiindcă are calitate. Eu am discutat cu el, au discutat și alții, acum să vedem. E destul de greu de adus”, a mai spus Sabău.

foto: cjsport.ro

 

Un comentariu

  1. Sper că acest tânăr viitor antrenor al lui U sa inteleaga din start ce înseamnă U Cluj. Este si el ardelean. E ok. A crescut si s a format la echipe mari din Europa. Este ok. A trăit în vest ani buni. Este ok. Sper că nu a stat prin vestiare precum un tricou atârnat pe pereți. Si a conștientizat ca se înhame la o echipă deosebită. Deosebită fată de altele pentru ca această formație s a întrupat în anii tulburi si grei de dupa primul război si a luat de la cei ce au format o spiritul si abnegația ce i a minat pe acei mari înaintași în focul formării unui club ce trebuia si avea sa fie ” avîntul unor inimi studentesti”. Să înțelegi domnule Lobonț ca vei traii periculos! Vei fi precum cel ce merge pe sârmă fără plasă de siguranță. Si daca nu vei avea trei meciuri bune cu echipa
    ..vei fi contestat si fanii or să te mazileasca. Pentru ca vii aici la U dupa o perioadă în care echipa Joacă ceva. E Ok? Înțelegi oare ce vrem? Esti pregatit sa o faci pe U sa joace avîntat si în acelasi timp sigur în aparare? Prea mult ne au umilit vecinii din Gruia, această echipă făcută intr o eprubetă marsava si murdară de unde au iesit ca din joben victorii masluite, incat ne dorim pentru orasul nostru o echipă ” curată ” demnă si frumoasă. Frumoasă ca si albul si negrul ce alcătuiesc culorile echipamentului echipei. Caci noi nu am furat aceste culori de la NIMENI. Noi suntem Șepcile Roșii în echipamentul alb si negru. Noi nu am furat visiniul de la nimeni si nici puncte de la alții. E ok domnule Lobonț? Asta este U! Si daca ai venit aici pune te pe treabă. Noi vom umple tribunele. Si te vom iubii. Si daca vei intelege si vei face ca totul sa fie bine, o sa antrenezi echipa asta precum Ferguson pe M. U. E ok ? Să ți ajute Dumnezeu!

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.