Închide

Lista actualizată a țărilor din zona galbenă pentru care se impune carantină persoanelor care sosesc în România

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 14, 2020 0 278

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au anunțat, marți seară, aprobarea hotărârii CNSU nr. 49 din 13.10.2020, prin care se instituie noi restricii și se actualizează lista cu statele din zona galbenă, pentru care se impune carantină persoanelor care sosesc în România, arată g4media.ro.

Art. 3 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 15.10.2020, prevăzută în anexa 2.
Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat nu vor sta în carantină dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.


Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare