Închide

Liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan, îl contracandidează pe Alin Tișe la șefia Consiliului Județean

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 08, 2020 0 301

Consilier județean timp de două mandate, Remus Lăpușan va candida din partea Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj la alegerile locale anunțate pentru această toamnă. Programul său de candidat are deviza „administrație pentru oameni și administrație pentru dezvoltare” și include zece mari proiecte, printre care un centru de inovare sau un magazin pentru producătorii locali, proiecte pe care vrea să le implementeze în Cluj.

Lider al Pro România Cluj și consilier județean, Remus Lăpușan are o experiență de 20 de ani în politică și a susținut sau inițiat mai multe proiecte strategice ale Clujului,printre care modernizarea Aeroportului,  dezvoltarea Parcurilor  Tetarom  și a Centrului Agro Transilvania, implementarea  proiectului de la rampa ecologică,dar și multe proiecte de modernizare  a infrastructurii rutiere din județ. El este consilier județean din 2012. Înainte, a fost consilier local timp de trei mandate.

Pentru mandatul în fruntea județului, liderul Pro România și-a propus zece proiecte pentru dezvoltarea Clujului: un Centru pentru Mentorat și Inovare Strategică la nivelul județului,proiecte de protecție  a mediului și energii verzi, o strategie pentru viitorul brand al Clujului, dezvoltarea de parcuri  științifice  și tehnologice,proiecte pentru agricultură sustenabilă, noi metode de valorificare a producției locale,  cum ar fi un portal online cu informații despre producătorii din județ sau un lanț de magazine cu produse ale fermierilor clujeni.

”Îmi place să fiu cu un pas înaintea vremurilor. Urmăresc care sunt direcțiile de dezvoltare de la nivel european și mi-aș dori să fim la acel nivel. De aceea, proiecte care vizează energii verzi, evoluții tehnologice de ultimă oră sau digitalizarea administrativă sunt pe lista mea de priorități. Dar pe de altă parte, mi se pare esențial să conturăm o strategie pentru a valorifica și perpetua zestrea identitară clujeană pe parcursul  mai multor generații, dar și să acordăm o atenție deosebită unor programe județene pentru corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii. Am în plan și un proiect pentru a deschide un lanț de magazine exclusiv cu produse agricole de la producătorii clujeni, branduri locale care să ajungă pe masa locuitorilor din mediul urban. E nevoie și de infrastructură, dar e nevoie și să ne preocupe calitatea vieții clujenilor. Până la urmă, facem politică pentru oameni”, subliniază liderul PRO România Cluj.

Lăpușan a explicat că a acceptat să candideze la ședia CJ Cluj deoarece are experiență și proiecte care îl recomdantă. În plus, a spus că îi pasă de Cluj și de clujeni și vrea să dezvolate și mai mult județul.

Remus Lăpușan are 49 de ani și este este absolvent al Facultăţii de Electronică şi  Comunicaţii  de la  Universitatea  Tehnică Cluj-Napoca. Are o carieră de succes în mediul privat, deținând din 2011  funcția de CEO  la una dintre multinaționalele de prestigiu din domeniul asigurărilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu