Închide

Liderii PSD din Ardeal s-au coalizat și-l susțin pe Dragnea. Câștig de cauză după CEx-ul de astăzi ar urma să aibă Dragnea

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 21, 2018 2 1285

Șefii PSD ai tuturor organizațiilor județene din Ardeal s-au întrunit ieri pentru a se pune de acord și pentru a-i acorda sprijin președintelui de partid, Liviu Dragnea, în disputa pe care acesta o are cu câțiva dintre liderii centrali, grupați în jurul primarului capitalei, Gabriela Firea. Cu excepția județelor Timiș și Caraș Severin (controlate de fostul premier Sorin Grindeanu pe care Dragnea l-a schimbat din funcție), toți ceilalți lideri social-democrați ardeleni s-ar fi reunit exprimându-se pentru soluționarea problemelor interne în cadrul ședinței Comitetului executiv (CEx) care va avea loc astăzi, precum și pentru susținerea lui Liviu Dragnea. „Chiar am avut o întâlnire  utilă. Alături de colegii social-democraţi din Ardeal susţinem unitatea PSD şi continuareaa guvernării. Consider că Liviu Dragnea va avea un sprijin covârșitor la CEx-ul de astăzi. La 125 de ani de la naşterea primului partid social-democrat din România, organizaţiile PSD din Transilvania nu se predau în faţa urzelilor lui Klaus Iohannis. La 125 de ani de la naşterea lui Iosif Jumanca, organizaţiile PSD din Transilvania refuză să predea conducerea celui mai mare partid de stânga din Europa unei aventuri politice, unei scrisori pierdute şi susţin conducerea PSD ”, a comentat președintele PSD Cluj, Horia Nasra. Singurii din Ardeal care au ieșit anunțând că se vor orienta la fața locului în privința votului de susținere (adică la ședința CEx de astăzi), au fost cei din organizația PSD Alba.

Presa centrală îl dă învingător pe Dragnea

G4Media relatează că dintre televiziunile de casă ale PSD – care până în prezent au susținut-o pe Gabriela Firea, acordându-i foarte mult spațiu mediatic – Antena 3 l-a dat învingător, la CEx-ul de astăzi, pe Liviu Dragnea. Potrivit cifrelor furnizate de jurnalistul Mihai Gâdea, în favoarea lui Dragnea vor vota astăzi nu mai puțin de 56 de persoane, în vreme ce doar 16 îi vor sta alături Gabrielei Firea. Anterior, în aceeași emisiune cifrele erau de 40 – 20, tot în favoarea lui Dragnea. Asta după ce miercuri, grupul celor trei din PSD, care i-au cerut miercuri într-o scrisoare demisia lui Liviu Dragnea, a dominat mediatic emisiunile de seară de la posturile apropiate partidului, România TV și Antena 3. „Antena 3 n-a avut miercuri în studio lideri de la vârful PSD la principala emisiune, Sinteza Zilei, dar au intrat în direct prin telefon Olguța Vasilescu, cu o poziție prudentă iar Gabriela Firea a primit, tot prin telefon, tribună generoasă ca de obicei. Mihai Gâdea a căutat să prezinte cât mai neutru pozițiile celor doua tabere, pro și contra schimbării lui Dragnea” – scrie G4Media.

Citiți și:

Dragnea, susținut de la Cluj

2 comentarii

  1. Buna dimineata Cosmina! In Ardeal PSD nu s-a bucurat niciodata de o larga sustinere populara, deci sunt nereprezentativi . Faptul ca acestia il sustin pe Dragnea este benefic pentru scaderea in sondaje si in popularitate a PSD, e bine sa ramana acum Dragnea pentru a duce cat mai jos partidul, astfel gestul filialelor din Ardeal este paradoxal un castig pentru toti romanii, grabesc disparitia partidului stat PSD si in final plecarea de la guvernare a ministrilor „2020”,”Imunoglobina”,”Celanlant”,etc.
    Soare pretutindeni va doresc!

  2. IN PSD SANT DIN ARDEAL NUMAUI LICHELE CATRE NU AU AVUT ACCES IN ALTE PARTIDE SI AU INTRAT IN PSD. SA LE FIE RUSINE CA AU FACUT ARDEALUL DE RAS. ACESTIA AU APLICAT ZICALA – PANA NU ESTE CAL ESTE BUN SI MAGARUL.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.