Închide

Artistul cu elogiile vine sâmbătă la Cluj. Dan Bittman, pe scena principală la Cluj Symphony Experience

ActualitateFestival by Catalin Suciu - sept. 21, 2018 0 556

Dan Bittman vine la Cluj, unde sâmbătă seara va susține un concert în Piața Unirii, în cadrul Festivalului Cluj Symphony Experience. E prima apariție publică de amploare a artistului după reprezentația elogioasă alocată primarului din Sectorul 5, din București, la o petrecere de semicentenar, organizată cu 700.000 de euro, bani publici.

Primăria Cluj a alocat 190.000 de lei asociației Hara, cea care organizează Cluj Symphony.

Bittman și-a atras antipatii după ce, între altele a spus : „În aplauzele dumneavoastră, vreau să-l invit în scenă, pe domnul primar al Sectorului 5, domnul Daniel Florea! Dom’ primar, dar văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu. Extraordinar, toată lumea-i fericită. Să dea Dumnezeu să rămâneți așa. Eu, sincer, din ce văd, cred că toate aceste unități care sunt astăzi alături de noi sunt prietenii domnului primar. Văd că toată lumea e fericită, bucuroasă și asta înseamnă că domnul primar face o treabă foarte bună. Felicitări”, a mai adăugat artistul.

Mulțumim din suflet că ați fost alături de noi și mulțumim, domnule primar, pentru că, se pare, faceți o treabă excepțională aici, în sector. O să îl invit pe domnul primar să vă spună câteva cuvinte despre performanțele sale din ultimii doi ani”, și-a încheiat cântărețul discursul.

Artistul a primit numeroase critici pe pagina sa de Facebook, așa că a postat un răpuns la un comentariu, în care a încercat să se apere. „Mi se pare că exagerați și că ar trebui să intrați în pământ de rușine când, fără să mă cunoașteți, vă permiteți să mă jigniți atât pe mine, cât și pe toți cei care au participat la eveniment. V-ați obișnuit în România că toți trebuie să trăim și să gândim după placul unei majorități bolnave. Ei bine, eu nu fac parte din majoritatea dumneavoastră și mă mândresc cu asta. Puteți să scuipați, să vă urâți, să vă jigniți între voi cât doriți, menirea mea a fost și va fi alta pe acest pământ și sunt tare bucuros că nu fac parte din ea”. Dan Bittman și-a șters comentariul între timp.

La câteva zile după, Bittman s-a oferit sa doneze 11.000 de euro fundatiei Dăruiește Viață, cea care construiește primul spital pediatric pentru copiii bolnavi de cancer din Romania. Fundația a spus pas:

„Pe pagina de FB a trupei Holograf a apărut un anunț privind donarea sumei de 11.000 de euro către proiectul asociației noastre.

Ținem să facem următoarele precizări

Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine.

Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că acești 11.000 de euro, pe care dorește să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luați, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați.

Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context și contăm pe dorința sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică și radioterapie.”

Dan Bittman va urca sâmbătă seara pe scena din PiațaUnirii, in intervalul 19:00-22:00.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare