Închide

Liderii ALDE despre blatul politic de la Cluj

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - nov. 23, 2016 0 433

Călin Popoescu Tăriceanu și Daniel Constantin au dat asigurări că neînțelegerile din ALDE Cluj s-au încheiat și că toată organizația de partid se va concentra în campania electorală pentru susținerea candidaților de la alegerile parlamentare. Se știe că deputatul Mircea Irimie (din aripa PC- Daniel Constantin) și-a dorit să deschidă lista candidaților la Camera Deputaților, însă Biroul Politic Județean al ALDE a votat în favoarea deputatului Steluța Cănăniciu (din aripa PLR – Călin Popescu Tăriceanu). Irimie n-a acceptat un alt loc pe lista de candidați, retrăgându-se din această cursă electorală. El a declarat că nu ar fi afectat de această situație și că va sprijini în continuare campania colegilor săi de partid. Daniel Constantin a ținut să întărească, ieri, la Cluj, faptul că au dispărut neînțelegeril din ALDE Cluj, l-a lăudat pe Irimie și i-a prezis un viitor strălucit în administrația publică, la nivel local sau central.

Călin Popescu Tăriceanu a justificat la rândul său motivul pentru care Steluța Cătăniciu (foto sus) trebuie să-și continue activitatea în Parlament: : “Steluța Cătăniciu este unul dintre cei mai proeminenți parlamentari pe care îi are Parlamentul României, nu doar ALDE. A dovedit-o prin prezența ei în numeroase dezbateri publice, prin prestația de la emisiuni de televiziune, chiar și prin atitudinea demnă pe care a avut-o la audierea acelei doamne care voia să devină ministru la Justițe (Cristina Guseth – n.red). În prezent doamna Cătăniciu este și vicepreședinte la Camera Deputațior, face o treabă foarte bună și avem nevoie în continuare de ea”, a spus Tăriceanu.

Cătăniciu despre blatul politic de la Cluj

Co-președintele ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu a admis că formațiunea sa politică nu va avea o sarcină ușoară la Cluj, mai cu seamă pentru că lucrurile aici evoluează într-o altă manieră. „La Cluj alegerile se desfășoară de ani de zile într-un mod atipic. Există un blat politic între marile partide care știu dinainte că pot obține un anumit număr de mandate și se limitează la atât, fără să de deranjeze reciproc. PNL știe că trebuie să ia 5 mandate, PSD se mulțumește cu 2,3 și această înțelegere pare să le convină. Așa s-a întâmplat și la alegerile locale, și acum și în mandatul 2008-20012”, a spus Cătăniciu, apreciind că ALDE se va mobiliza pentru a scoate, totuși, un scor bun în județul Cluj.

 

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu