Închide

Licitație pentru proiectul tehnic al viitorului spital regional de urgență din Cluj, contract de 68 milioane

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 10, 2020 0 551

Pas important pentru demararea construcției spitalului regional de urgență din Cluj de care se vorbește de ani de zile: Ministerul Sănătății a anunțat că a lansat procedura de licitație pentru desenarea proiectului tehnic necesar executării lucrărilor.

Contractul pentru ”serviciile de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului ”Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj” și servicii de asistență tehnică” are o valoare estimată de 68,6 milioane de lei fără TVA iar ofertele pot fi depuse până în 17 februarie. ”Este al doilea spital regional, după cel din Iași pentru care am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare. Câștigătorul desemnat, are termen un an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului”, spune ministrul Sănătății Victor Costache.

Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj va avea 849 de paturi şi va deveni un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Vest, destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt. Spitalul va fi construit în Floreşti, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii și ar urma să coste o jumătate de miliard de euro. Banii, arată MS, ar urma să vină din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, dar şi din alte surse ce nu au fost nominalizate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu