Închide

Licitație de peste jumătate de milion de lei pentru achiziția și instalarea a 4 noi stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice în Cluj-Napoca/Banii provin din fondul de mediu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 14, 2023 0 295

Șase oferte a primit administrația locală clujeană pentru contractul care vizează proiectarea, furnizarea și montajul a 4 noi stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice. Acestea urmează să se instaleze la baza sportivă Gheorgheni, în Piața Mihai Viteazul, la Sala Polivalentă și la Centrul Regional pentru Industrii Creative din Lomb. Contractul este estimat la peste 550.000 de lei iar banii provin de la Administrația Fondului de Mediu, în programul național pentru crearea unei rețele naționale de stații de încărcare.

 

La licitație au depus oferte șase societăți. Este vorba despre General Security, Next Generation Technologies, Exe Green Engineering, Infocomm Engineering, Energobit și Ago Proiect Engineering-Electro-Ursa Servcom.

Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut. Contractul implică proiectare (proiect tehnic), furnizare și montaj. Stații trebuie să permită încărcarea în regim DC – 50kW și AC – 22kW și să fie integrabile în sistemul de plată al Primăriei și în aplicația EV Charge Cluj. Echipamentele trebuie să fie funcționale în 6 luni de la semnarea contractului. Prețul estimat pentru cele 4 stații este de 550.837 lei, fără TVA.

Primăria a cerut inițial fonduri pentru montarea a 5 noi stații de încărcare rapidă, însă a primit bani numai pentru 4 stații prin Administrația Fondului de Mediu. Acestea urmează să fie montate la Sala Polivalentă, Baza Sportivă Gheorgheni, Centrul pentru Industrii Creative din Lomb și în Piața Mihai Viteazul. 

În prezent în Cluj-Napoca există 41 de stații de încărcare pentru vehicule electrice și un număr de 14 stații în proces de montaj, potrivit Primăriei, parte a politicii de reducere a poluării și creștere a calității vieții. Instituția dorește din 2024 să taxeze șoferii care își încarca mașinile la stații publice din Cluj-Napoca. În prezent, cei care își încarcă mașinile electrice la stațiile publice plătesc doar contravaloarea staționării pe locul de parcare, având în vedere că Primăria a încurajat gratuitatea parte din politicile publice ale orașului pentru a încuraja transportul nepoluant. 

Vezi și:

Primăria anulează gratuitatea pentru proprietarii de mașini electrice după 5 ani/Se va plăti taxă de reîncărcare la stațiile publice din Cluj

sursă foto: Emil Boc/Facebook – stații încărcare Piața Unirii Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu