Licitație de peste 7,9 milioane lei pentru dale, borduri de cauciuc și tartan, la Cluj/Un specialist în mobilitate critică Primăria că montează pavele după ureche în cartiere, ca să iasă numărul maxim din contracte
ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 15, 2024 0 177

Un acord cadru pe 2 ani de zile a fost scos la licitație de Primăria Cluj-Napoca în primăvara acestui an pentru a cumpărare dale, pavele de cauciuc, tartan sau pardoseală pentru a crește siguranța locurilor de joacă și a spațiilor pentru parcticarea mișcării în aer liber. Contractul, estimat la peste 7,9 milioane lei este împărțit în 7 loturi, în funcție de tipul de produse solicitat și are ca dată limită de depunerea a ofertelor ziua ed 9 mai.
În urmă cu o săptămână, un specialist în mobilitate oferea exemplul unui parc de cartier unde Primăria a montat o suprafață permeabilă sub o masă de ping-pong ca să arate că amenajările din locurile de joacă sunt făcute ca să iasă numărul de dale și pavele de cauciuc la număr. „Se acoperă pământul și iarba în jurul unor mese de ping-pong și, în plus, se pun și prost”, a atras atenția acesta.
„Având în vedere că la această dată există un număr de cca 320 locuri de joacă în parcuri, zone verzi, grădinițe și școli și circa 60 de locuri de fitness, realizate pe parcursul mai multor ani, se are în vedere amenajarea de sisteme de protecție antitrauma pentru creșterea siguranței în utilizarea echipamentelor din toate spațiile destinate mișcării în aer liber, cu o diversitate tot mai mare atât în ceea ce priveste tipul de sistem de protecție ales cât și în ceea ce priveste aspectul estetic și ecologic. Serviciul Spații verzi are în vedere în cadrul activității sale înnoirea permanentă a dotărilor existente, dar și menținerea în stare corespunzătoare a dotărilor existente și prelungirea perioadei de utilizare a acestora, precum și introducerea unor materiale ecologice de protecție antitraumă. În acest context Serviciul Spații verzi, care are în obiectul de activitate amenajarea de locuri de joacă, întreținerea, repararea aparatelor de joacă cu care sunt dotate acestea, precum și a celor de fitness, de asemenea amenjarea de sisteme de protecție antitraumă pentru toate aceste echipamente, continuă în fiecare an pe baza cerințelor utilizatorilor și ținând cont de tipurile noi de sisteme de protecție antilovire, apărute pe piața, dorește să achiziționeze dale din granule de cauciuc, dale cauciuc + benzi gazon artificial, cauciuc turnat, suprafețe din tartan si produse conexe, cauciuc EPDM și pardoseală ecologică din particule de lemn pentru aparatele de joacă și fitness, terenuri sportive betonate existente atât pentru spațiile de pe domeniul public, precum și pentru creșe,
grădinițe și scoli. Produsele ce fac obiectul licitației se doresc a fi achiziționate pentru a reduce riscul de accidentare
la locurile de joacă pentru copii, fitness, terenuri sportive. Datorită caracterului amortizor al produselor, acestea vor proteja utilizatorii aparatelor de joacă sau altor echipamente de agrement de eventuale accidentări grave la nivelul capului și scad riscul fracturilor. Datorită caracterului antiderapant se reduce riscul alunecărilor. De asemenea, sunt ușor de întreținut. Pentru a crește atractivitatea spațiilor de joaca și a celor pentru practicarea exercițiilor fizice în aer liber, acestea vor avea o paletă de culori diversă sau în cazul pardoselii ecologice culoarea este de lemn natur”, a arătat Primăria în caietul de sarcini al licitației pentur cumpărarea de pavele, dale de cauciuc tartan sau pardoseală.
Licitația a fost lansată la începutul lunii aprilie și vizează un acord-cadru de furnizare al mai multor tipuri de produse pe o perioadă de 2 ani de zile. Data limită pentru depunerea ofertelor este 9 mai.
Per total, contractul este estimat la peste 7,9 milioane lei, fără TVA. Primăria dorește să cumpere dale și borduri de cauciuc (valoare estimată lot 1 – 470.000 lei), Dale cauciuc și benzi gazon artificial (valaore estimată lot 2, 630.000 lei), covor turnat din granule de cauciu (valoare estimată lot 3- 1.248.000 lei), Tratan cu produse conexe (valoare estimată lot 4, 2.720.000 lei), pardoseală outdootCINIPUS EPDM (valoare estimată lot 5 – 1.720.000 lei) și pardoseală antitraumă ecologică (vloare estimată lot 6 – 1.200.000 lei).
„Cantitatile minime-maxime ale acordului-cadru precum si cantitatile minime-maxime ale contractului subsecvent se regasesc in caietul de sarcini. Valoarea celui mai mare contract subsecvent: LOT 1 – 49.250 lei fara TVA; LOT 2 – 105.000 lei fara TVA; LOT 3 – 160.000 lei fara TVA; LOT 4 – 340.000 lei fara TVA, LOT 5- 215.000 lei fara TVA, LOT 6- 150.000 lei fara TVA. Frecventa estimata a incheierii contractelor subsecvente este: LOT 1: min 1 – max 8 / an; LOT 2: min 1 – max 6 / an; LOT 3: min 1 – max 4 / an; LOT 4: min 1 – max 4 / an; LOT 5: min 1 – max 4 / an, LOT 6: min 1 – max 4 / an”, mai arată Primăria în fișa de date a achiziției.
Vezi și:
Un specialist în mobilitate arăta, în urmă cu o săptămână, că intenția de a proteja copii din locurile de joacă a devenit ridicolă la Cluj după ce Primăria a început să monteze pavele și dale de cauciuc sub mesele de ping-pong pe care le-a pus în cartiere. Nu doar că le montează, dar le montează și strâmb, ca să iasă cât mai multe la număr.
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Raport: dezastru în justiția din Cluj, numărul tot mai mare de cauze de judecat, criza de judecători și faptul că mulți dintre cei nou-intrați în sistem nu au suficientă experiență fac ca volumul de activitate să ajungă copleșitor
mart. 18, 2025 0
-
Autostrada Transilvania: în ce condiții ar putea fi deschiși 27 kilometri în Cluj în acest an
mart. 18, 2025 0