Închide

Legendarul Eliades Ochoa, fondator al Buena Vista Social Club, concertează la Cluj, la festivalul de film Transilvania din acest an

Actualitate by Actual de Cluj - mai 09, 2022 0 320

Legendarul Eliades Ochoa, fondator al Buena Vista Social Club, concertează la Cluj, la festivalul de film Transilvania din acest an. Devenit faimos în întreaga lume la finalul anilor ’90 ca membru fondator al grupului Buena Vista Social Club, Eliades Ochoa este  o figură emblematică a muzicii latino-americane. Compozitor și interpret al unor melodii inconfundabile precum ”Píntate Los Labios Maria”, ”Chan Chan” sau ”El Cuarto de Tula”, muzica lui Ochoa este strâns legată de istoria Cubei. Eliades Ochoa este câștigătorul a numeroase premii Latin Grammy și unul dintre personajele principale ale documentarului regizat de Wim Wenders în 1999, nominalizat la Oscar: Buena Vista Social Club. Filmul va avea o proiecție specială la TIFF pentru a marca prezența artistului la Cluj.

Eliades Ochoa va cânta alături de trupa sa Grupo Patria la TIFF2022 pe 24 iunie, la Iulius Park Open Air. Biletele au fost puse în vânzare online, la 70 de lei până în 10 iunie.

Eliades Ochoa s-a născut lângă Santiago de Cuba, al doilea cel mai mare oraș din țară după Havana, de care este extrem de atașat.
Discografia lui Ochoa numără peste 25 de albume proprii și sute de colaborări care s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume. În 2018, viața și cariera muzicianului au fost subiectul documentarului „Eliades Ochoa: from Cuba to the World”, regizat de Cynthia Biestek. Filmul a făcut parte din selecția oficială a Miami Film Festival. La Cluj-Napoca, Eliades Ochoa va interpreta melodii din perioada Buena Vista Social Club, dar și de pe cele mai recente albume ale sale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu