Închide

Lecția Colectiv s-a uitat/Sindicatul polițiștilor critică autoritățile după tragedia de la Crevedia în care au fost rănite 57 de persoane: ” Cine îi salvează pe salvatori?!”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - aug. 27, 2023 0 146

Sindicatul Europol postează imaginea unui pompier rănit în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, afirmând că autorităţile nu au învățat absolut nimic din tragedia de la Colectiv, numărul paturilor pentru marii arși fiind, din nou,  insuficient în România.

„Suntem alături de colegii noştri pompieri care își riscă viaţa şi se luptă cu flăcările în dezastrul ce a avut loc în această seară la Crevedia. El este unul dintre cei 26 de pompieri răniţi în exploziile ce au avut loc în timp ce se afla în misiune”, este mesajul de pe pagina sindicatului Europol.

Sindicaliștii afirmă că doi dintre pompierii răniţi sunt intubaţi şi vor fi transferaţi de urgenţă în Belgia pentru a avea o şansă la viaţă. 

„Nu s-a învăţat nimic, absolut nimic din tragedia de la Colectiv, numărul paturilor pentru cei cu arsuri grave fiind de 24, insuficient pentru o asemenea deflagraţie. Mulţi spun că pompierii au salarii şi pensii speciale. Ajunge să ai o singură intervenţie în 30 de ani de activitate, care să îţi marcheze pentru totdeauna destinul, aşa cum au avut şi colegii în această seară. Cine îi salvează pe salvatori?!”, conchide sindicatul Europol.

Fotografia a adunat peste 1.000 de like-uri și a fost redistribuită de sute de persoane în mai puțin de o oră de când a fost postată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„Bilanțul cadrelor MAI rănite in exploziile de la Crevedia a crescut vertiginos: 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi. Toți cei care pot întinde o mână de ajutor în această situație tragică, pot merge chiar azi, 27 august, la Centrul de Trasnfuzie București pănă la ora 13.30 sau în zilele următoare pentru a dona sânge. Totalul persoanelor rănite în deflagrație se ridică la 57”, mai arată sindicaliștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare