Închide

La Sic, în câteva zile, casă nouă pentru o familie fără posibilități. Preotul care a reușit să mobilizeze lumea

ActualitateDin județTop News by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 599

O familie din Sic cu posiblități reduse, care își ducea traiul cu greu într-o locuință dărăpănată, se va muta în curând în casă nouă.

Într-o casă acoperită cu paie, cu pereți șubreziți, cu ferestre care demult nu mai opreau frigul, locuia o familie, care are o fetiță.
Preotul Vigh Istvan spune că în ultimii ani a trecut de multe ori pe lângă acea casă și își reproșează că nu a făcut nimic pentru această familie. „Acum avem nevoie să fim ajutați!”, a fost apelul făcut către întreaga comunitate, la sfârșitul anului 2021. „Aș vrea să ridicăm o casuță, unde să fie crescută Renata în condiții omenești. Este așteptat oricine poate să dea o mână de ajutor, să ajute cu bani, cu materiale! „Cine poate să facă un bine, dar nu-l face, face un păcat”.

Și în scurt timp, s-a produs minunea. Oamenii s-au adunat, a donat fiecare cât a putut, au venit în timpul liber la muncă, firmele de profil au adus utilaje, și astfel a început lucrul la casă. Lucrarea a avansat de la o zi la alta: pe 3 ianuarie s-a săpat șanțul pentru fundație, iar pe 4 ianuarie, s-a turnat beton. Pe 7 ianuarie se ridicau pereți, finalizați pe 10 ianuarie. Acoperișul a fost gata pe 12 ianuarie, iar în aceeași zi a fost pusă la punct și instalația electrică, arată gherlainfo.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare