Închide

La Cluj Napoca, prima ediție a forumului de inovare Româno-Japonez / Astăzi e așteptată conferința „TechCo For a digital Sunrise”, organizată de ANCOM

ActualitateAdministrațieDezvoltareITTop News by Actual de Cluj - iun. 19, 2023 0 403

Prima ediție a forumului de inovare Româno-Japonez a fost deschisă duminică loc la Cluj-Napoca, evenimentul fiind programat pentru intervalul 18-20 iunie. Un eveniment așteptat în cadrul forumului est conferința ”TechCo For a digital Sunrise”, organizată de  ANCOM, care va avea loc astăzi. Creuni participanți din sectorul public și privat atât din România cât și din Japonia, care vor aborda tematici din domeniul telecomunicațiilor securității cibernetice, precum și a inovațiilor în sectorul public și privat.

„Le-am urat bun-venit la Cluj-Napoca oaspeților japonezi aflați în orașul nostru pentru prima ediție a forumului de inovare Româno-Japonez.  Le-am transmis că orașul nostru este unul deschis pentru inovare, fiind recunoscut la nivel european ca un hub al digitalizării și IT-ului. Totodată, i-am asigurat de întreg sprijinul nostru pentru a avansa relațiile de colaborare româno-japoneze la cel mai înalt nivel și pentru a valorifica potențialul bilateral pe trei dimensiuni-cheie: cooperarea economică, cooperarea în domeniile științei și tehnologiei, inovării, cercetării și dezvoltării, dar și cooperarea în domeniul cultural”, a transmis primarul Emil Boc.

Conferința de astăzi, „TechCo For a digital Sunrise”, reunește participanți din sectorul public și privat atât din România cât și din Japonia, care vor aborda tematici din domeniul telecomunicațiilor securității cibernetice, precum și a inovațiilor în sectorul public și privat.

Forumul de inovare Româno-Japonez are scopul de a strânge colaborarea între cele două state în domeniul TIC şi, totodată să creească potențialul inovator şi resursele comunității românești din sectorul public şi privat din domeniu, deschise către parteneriat cu entități din Japonia cu performanțe tehnologice recunoscute la nivel global.

Principalele teme de interes sunt orașele inteligente și startupurile, companiile locale având oportunitatea să își expună activitatea într-un spațiu expozițional dedicat, alături de companii similare din Japonia.

Evenimentul este organizat de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), Ambasada României la Tokyo, Ambasada Japoniei la București, Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia (MIC) și Japan External Trade Organization (JETRO)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare