Închide

Kelemen Hunor: Clădirea fostului hotel Melody va fi casa departamentului de dansuri populare al Universității Maghiare de Științe Sapientia Transilvania

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 22, 2024 0 102

Celebrul Hotel Melody din centrul Clujului, cumpărat de Fundația Sapientia în anul 2020, cea care patronează universitatea cu același nume a fost reabilitat și inaugurat la finalul săptămânii trecute.

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a inaugurat, vineri, 19 aprilie, clădirea reabilitată a fostului Hotel Melody din Cluj-Napoca, investiție a Guvernului de la Budapesta de aproape 7 milioane de euro. Clădirea sediu pentru Universitatea Sapientia. ”Noi suntem acasă aici la Cluj”, a transmis la Cluj-Napoca vicepremierul Ungariei.

Fundația Sapientia a achiziționat locația hotelului din orașul comoară în toamna anului 2020. În anii următori au urmat ample lucrări de renovare. Edificiul va găzdui și spaţii pentru evenimente, a transmis Dezső Szenkovics, decanul Facultăţii de la Cluj-Napoca a Universităţii Sapientia din Transilvania.

Renovările au avut loc şi la subsol, precum şi la curtea interioară aflată la primul etaj al clădirii monument istoric, încăperile de la acest etaj fiind modificate. Costurile – șase milioane de lei plus TVA, adică 1,5 milioane de euro, bani care a venit de la Guvernul Ungariei, prin Fondul Bethlen Gábor.

Vineri, 19 aprilie, a avut loc ceremonia în cadrul căreia a fost predată clădirea istorică renovată. La eveniment a participat Kelemen Hunor președintele UDMR. ”Astăzi am sărbătorit în Melody: adevărat, nu cu bere, dar cu nerăbdare și întărire. Clădirea fostului hotel central va fi casa departamentului de dansuri populare al Universității Maghiare de Științe Sapientia Transilvania și a Fundației Casa Tradițiilor Transilvania”, a transmis Kelemen Hunor.

foto: Facebook/Sapientia, Kelemen Hunor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare