Închide

Kelemen Hunor, chestionat dacă etnicii maghiari sunt mulţumiţi de activitatea preşedintelui Iohannis: Dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - apr. 20, 2024 0 125

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că etnicii maghiari sunt nemulţumiţi de preşedintele Klaus Iohannis. ”Dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare”, a spus liderul UDMR la Prima TV. Kelemen Hunor consideră că ratarea aderării depline la Schengen este un eşec de care preşedintele Klaus Iohannis ”nu poate scăpa”, relatează News.ro.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă etnicii maghiari sunt mulţumiţi de mandatele preşedintelui Klaus Iohannis.

”Nu prea. El a avut o susţinere extraordinar de mare la primul mandat, dar dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare. Iohannis nu mai are perspectivă politică în România, nu mai poate să fie preşedinte, şi atunci oamenii nu mai spun mare lucru. Dar dacă din varii motive se aduce în discuţie persoana lui Iohannis, atunci dezamăgire, asta se simte”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai fost întrebat ce aşteptări are de la viitorul preşedinte al României.

”Să fie în stare să unească oamenii, nu să meargă spre dezbinare. Polarizare mai mare n-a fost, poate din anii 90, în societatea românească aşa cum e astăzi. Să încerce să fie preşedintele fiecărui om, să fie extrem de implicat şi, mai ales în politica externă, să fie vizibil”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu