Închide

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis ieri o cerere depusă de Cătălin Cherecheş şi au dispus scăderea unui an din cei cinci ani de închisoare pentru corupție primiți ca pedeapsă la Cluj de fostul primar din Baia Mare pentru corupţie

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 13, 2024 0 118

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis ieri o cerere depusă de Cătălin Cherecheş şi au dispus scăderea unui an din cei cinci ani de închisoare pentru corupție primiți ca pedeapsă la Cluj de fostul primar din Baia Mare pentru corupţie,

Anul scăzut reprezintă perioada în care acesta a stat în arest în timpul anchetei în anul 2016, dar şi timpul petrecut într-un penitenciar din Germania, după ce a fugit din ţară. Magistraţii i-au admis lui Cherecheş o contestaţie la executare şi au dispus ca, din pedeapsa de cinci ani, să fie scăzute durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu – aprilie – decembrie 2016 – și respectiv perioada petrecută într-un penitenciar din Germania, din noiembrie anul trecut până în martie.

„În temeiul art.598 alin.1 lit.d Cpp, admite contestaţia la executare formulată de petentul-condamnat Cherecheş Cătălin. Deduce din pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată petentului – condamnat Cherecheş Cătălin durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (de la data de 26.04.2016 până la data de 22.12.2016); perioada în care petentul-condamnat a fost arestat în vederea executării mandatului european de arestare (de la 28.11.2023 la 19.03.2024), precum şi perioada executată (de la 19.03.2024 la zi). În temeiul art.599 alin.4 Cpp, anulează mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.56 din data de 24.11.2023 emis de către Tribunalul Cluj şi dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul.

În 24 noiembrie anul trecut Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, dar a fugit din țară cu puține zile înainte, prin vama Petea, fiind prins în Germania.

În urmă cu câteva zile socrii acestuia au fost la rândul lor condamnați pentru dare de mită și complicitate după ce ar fi încercat să mituiască un judecător din completul care a dispus condamnarea la Curtea de Apel Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu