Închide

Judecător de la Tribunalul Cluj, anchetat disciplinar de Inspecția Judiciară după ce a amânat luni întregi pronunțarea într-un dosar, s-ar face vinovat de ”gravă neglijență”

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 09, 2022 0 1997

Judecătorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj e cercetat de Inspecția Judiciară după ce a amânat nepermis de mult pronunțarea într-un dosar, luni întergi.

Astfel, inspectorii judiciari au constatat că magistratul vizat, în calitate de preşedinte al completului de judecată, a amânat succesiv pronunţarea într-o cauză de nu mai puțin de 12 ori, din 8 octombrie anul trecut până în 8 iunie anul curent, pe o perioadă de nouă luni. Astfel, Inspecția Judiciară a  deschis o acțiune disciplinară împotriva acestuia, în urmă cu o lună, dar aceasta a fost făcută publică doar azi. Motivul – nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) din acelaşi act normativ.

Aceasta, și după ce Ghica ar fi deliberat, redactat şi pronunţat hotărârile judecătoreşti în cinci dosare penale, cu depăşirea termenelor legale, pe perioade cuprinse între 5 şi 9 luni, cu consecinţa prelungirii nejustificate a procedurilor judiciare. Acţiunile disciplinare au fost înaintate Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii judecătorilor în cauză, arată Inspecția Judiciară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare