Închide

Judecător clujean: vârsta pentru consumul de etnobotanice a scăzut la 10 ani, în fiecare zi 8 ajung în spital

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 20, 2020 0 444

Un judecător din Cluj trage un semnal de alarmă în ce privește consumul de etnobotanice: vârsta a scăzut la doar 10 ani și în fiecare zi ajung în spital opt copii.

Cristi Danileț e judecător penalist și judecă numeroase cazuri în care în fața sa sunt aduși consumatori de droguri. Acesta explică: ”vă dau exemplu din practica noastră judiciară: inculpatul a făcut rost de mătrăgună, a amestecat cu Clin de geamuri, otravă pentru șoareci și esență de tei, a mărunțit și apoi a vândut în pliculețe dotate cu ziplock contra sumei de 25 lei per bucată. Consumatorii au fumat această substanță, ceea ce le-a generat stări de rău, halucinații și chiar înțepenirea mușchilor, efectul ”zombi”, pentru 20 de minute. Dependența se produce imediat, chiar de la prima țigară. Într-o situație consumatorul era la volan, în mașină cu patru persoane și au ajuns în zid ca urmare a înțepenirii mușchilor”.

Danileț adaugă că la Cluj sunt cel puțin opt cazuri în fiecare zi ”de genul celor de mai jos, când consumatorul de etnobotanice ajunge la spital, unde tratamentul este: spălături stomacale și rugăciuni către Divinitate. Consumul a coborât deja la copiii cu vârsta de 10 ani”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu