Închide

Joi se deschide Start-Up Nation 2018, programul prin care statul promite câte 43.000 Euro unor firme private. Ce trebuie să știi

Economie by Actual de Cluj - dec. 26, 2018 0 162

Joi, 27 decembrie 2018, începe înscrierea online în programul Start-Up Nation 2018, prin care statul promite ajutoare nerambursabile de câte 200.000 de lei (aproape 43.000 de euro) unor firme mici și mijlocii IMM) noi, pentru investiții în România. StartupCafe.ro vă prezintă principalele condiții și capcane din programul de 430 de milioane de euro al Guvernului. Din articol puteți descărca toate documentele oficiale necesare aplicării și urmări un tutorial video pentru completarea electronică a planurilor de afaceri.
Programul Start-Up Nation, ediția a doua, urmează să se deschidă joi, de la ora 10.00, pe site-ul oficial al Direcției politici antreprenoriale a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, aippimm.ro, informează startupcafe.ro.

Sesiunea de înscriere a firmelor durează 30 zile lucrătoare, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Guvernul spune că, prin această ediție, va acorda unui număr de maximum 10.000 de firme mici și mijlocii fonduri nerambursabile de la stat de câte 200.000 de lei, pentru diverse investiții.

Intensitatea ajutorului financiar nerambursabl este de 100%, ceea ce înseamnă că antreprenorul câștigător nu va fi obligat să participe cu aport propriu la investiția eligibilă, cel puțin teoretic. Și TVA-ul pentru achizițiile făcute de firmă va fi decontat de stat, dacă firma nu este plătitoare de TVA și nu și-o poate deduce.

La finalul perioadei de înscriere, firmele vor fi selectate la finanțare în oridinea punctajului obținut conform grilei oficiale și în limita bugetului disponibil.

Și anul acesta, antreprenorii care nu au bani să facă investițiile până la decontul de la stat vor putea utiliza credite-punte de la cele 3 bănci partenere: Banca Transilvania, BCR și CEC Bank.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare