Închide

Jocul „ecologist” pe care Șulea îl face în favoarea PNL și a lui Tișe

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 05, 2020 0 1099

Primarul Floreștiului anunță sec pe pagina personală de Facebook că a intrat în Partidul Ecologist, partid care de fapt este controlat de foștii PDL-iști din gașca actualilor lideri liberali Daniel Buda și Emil Boc, mai precis de Anca Boagiu și Ioan Oltean. Planul începe să arate cam cum îl descria edilul Floreștiului, de sub masca așa zisei sale candidaturi „independente”. Fiind destul de bine cotat în sondaje electorale, el mizează  că poate atrage un număr important de voturi, voturi care-i pot suplimenta sprijinul liberalului Alin Tișe, prin unul sau poate chiar doi consilieri județeni în plus, proveniți dintr-un partid de-al casei. În anticipata dispută electorală cu USR-ul, pe liberali îi interesează în mod evident să păstreze o majoritate confortabilă la masa Consiliului Județean, iar acest lucru îl pot face mai ușor cu voturile pe care Șulea le poate aduce din poziția sa de candidat al unui oarecare Partid Ecologist (controlat, nu întâmplător, de vechii PDL-iști ai lui Daniel Buda și Emil Boc). De altfel, nu degeaba perora Șulea pe la radio, că el este cel care-l va ajuta pe Alin Tișe să câștige președinția Consiliului Județean.

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, a fost recent suspendat din PNL, după ce a fost condamnat în primă instanță pentru fapte de corupție.  Numai că suspendarea s-a făcut de formă, pentru că Șulea nu s-a dezis niciodată de liderii liberali de la Cluj. El s-a angajat public că va candida „independent” la Primăria Florești, dar totodată că-l va susține pe liberalul Alin Tișe să câștige președinția Consiliului Județean. Mai mult, Șulea a promis că după ce își va dovedi nevinovăția în justiție, se va întoarce în PNL.  Acum, același Șulea anunță că a trecut în Partidul Ecologist, publicându-și adeziunea pe pagina personală de Facebook. Deși pare o ruptură de liberali, în realitate mișcarea e una strategică, relația cu liberalii legându-se mai trainic. De ce? Pentru că, pe de-o parte, în spatele Partidului Ecologist stau foști PDL-iști, oameni cu care Emil Boc și Daniel Buda (actualii liderii  ai PNL Cluj), sunt în relații strânse, astfel că strategia liberalilor nu are cum să fie afectată în vreun fel. Iar pe de altă parte, pentru că Șulea poate mima frumos că nu mai este membru PNL, pentru a-i lăsa cale liberă actualului viceprimar liberal, Bogdan Pivariu, să își facă de cap din postura de candidat oficial la Primăria Florești. Concluzia este că indiferent dacă Șulea va câștiga sau nu cursa pentru Primăria Florești, PNL-ul nu va avea decât de câștigat din această dublă candidatură Șulea (Partidul Ecologist) și Pivariu (PNL).

L-au prins pe Șulea în birou cu șeful Partidului Ecologist

Membrii din conducerea organizației clujene a Partidului Ecologist au anunțat că l-au prins pe președintele partidului de la București, Pop Dan, în biroul lui Șulea, săptămâna trecută. „A fost chiar stupid ce s-a întâmplat. Noi, cei din echipa de la Cluj care am muncit pentru acest partid voiam să intrăm la Șulea să îi cerem să vină să candideze pentru noi, și chiar atunci l-am prins în birou cu președintele partidului nostru, de la București, negociau peste capul nostru, ca să le servească intereselor liberalilor”, a comentat o sursă din partid pentru Actual de Cluj. Conducerea organizației clujene a Partidului Ecologist a transmis imediat un comunicat de presă foarte dur  la adresa conducerii centrale, acuzându-i pe foștii PDL-iști că le-au vândut partidul lui Șulea și liberalilor. Președintele Partidului ecologist, Pop Dan – fost membru PDL – este acuzat că ia decizii în nume propriu, alături de fiul său, Dănuț Pop, care este președintele organizației de tineret, și  mai ales împreună cu secretarul general, Mircea Andrei, fost senator PDL de Argeș, un apropiat al liberalului Emil Boc de pe vremea când acesta era premier și președinte al PDL.  Conducerea organizației clujene a Partidului Ecologist a demisionat în bloc, alături de membrii celor 35 de filiale din județ. „Intruziunea centrală și numirea lui Șulea peste capul nostru e un semn clar că liderii de la București au vândut partidul și că planurile lor nu coincid cu ale noastre, motiv pentru care am demisionat”, a transmis fostul președinte al Organizației județene de partid, Tripon Marian. El a adăugat că cel mai probabil va negocia, împreună cu colegii săi, să adere la o altă formațiune politică.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.