Închide

Ivan Patzaichin vine la Cluj ca să defileze cu barca pe Someș

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 11, 2019 0 628

Cunoscutul sportiv Ivan Patzaichin vine la Cluj în weekend, la ediția din acest an a Someș Delivery, din 13 și 14 iulie în zona ștrandului Grigorescu, redeschis în urmă cu câteva zile.

Clujenii au ocazia să se plimbe cu caiacul pe Someș, dar și să construiască ambarcațiuni numite canotci. „Punctul de maxim interes va fi sâmbătă seară, când vom avea parte de o defilare a tuturor ambarcațiunilor Rowmania și Someș Delivery. La defilare ne vom bucura de compania lui Ivan Patzaichin, cunoscutul canotist cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară între anii ‘60 și ’80 și în prezent implicat în numeroase proiecte de antreprenoriat social și de mediu”, explică organizatorii Someș Delivery.

Patzaikin e unul dintre cei mai titrați sportivi români, laureat de patru ori cu aur la jocurile olimpice, în 1968, 1972, 1980 şi 1984, și de trei ori cu argint. Împlinește în acest an 70 de ani.

Tot pe malul Someșului în cele două zile va funcționa un bac, ce permite traversarea de pe un mal pe altul și care leagă Cartierul Grigorescu de zona verde dinspre Ștrandul Sun. „Dar acest bac nu are doar rol utilitar, e un mod jucăuș de interacțiune cu apa”, după cum precizează aceștia. Mai găsiți aici un umbrar construit integral din materiale reutilizate, inclusiv lemn reutilizat, „și e un fel de declarație despre ce ne propunem în ediția de anul acesta a Someș Delivery: să fim mai responsabili față de mediu”.

Totodată un traseu amenajat pe malul Someșului pe malul dinspre Ștrandul Sun, propune la capătul său o oglindă, un moment în care utilizatorul își privește reflexia în contextul natural al Someșului, miza fiind de conștientizare a impactului asupra mediului. „Pentru că ideea de comunitate e un aspect important pentru noi, organizăm și O masă a bunei vecinătăți, unde oricine este bine venit să aducă bucate și să mănânce alături de locuitorii cartierului Grigorescu, sau un Oser: târg de vechituri și nu numai, unde oricine târgui obiectele de care nu mai are nevoie”.

Aici programul complet  

Nici un comentariu

Scrie un comentariu