Închide

Iuliu Mureșan află joi dacă își va putea relua atribuțiile la CFR Cluj

Sport by Catalin Suciu - aug. 16, 2016 0 485

Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan sunt urmăriți penal de procurorii DIICOT – sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală și spălare de bani – ultimele trei în formă continuată.

Cei doi sunt cercetați în calitățile pe care le au la clubul de fotbal CFR Cluj, de acționar majoritar și respectiv președinte. Față de cei doi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Cluj  au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la începutul lunii iunie.

Cum perioada a expirat, judecătorii au dispus aplicarea prelungirea controlului pentru încă 60 de zile. Ambii au făcut apel. Paszkany beneficiază deja de un control mai permisiv, care-i permite să se întâlneacă cu oameni de fotbal, impresari sau fotbalști, în timp ce Iuliu Mureșan are un control mai sever, acesta neavând voie să intre în legătură cu nici o persoană din clubul CFR sau dintr-o altă arie sportivă din fotbal. Fostul președinte a făcut apel și spera ca astăzi (marți)  să primească acordul judecătorilor pentru a-și relua activitatea. Tribunalul a rămas în pronunțare,  astfel că o decizie va fi anunțată în cursul zilei de joi.

Procurorii DIICOT i-au acuzat pe Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan că din 2008 până în 2013 și-ar fi însușit sume substanțiale de bani din contul clubului – 10 milioane de euro, prima de calificare directă în grupele Champions League. “În acest sens se reține faptul că inculpatul Mureșan Iuliu a avut calitatea de administrator al clubului iar faptele reținute în sarcina acestuia au avut ca principal beneficiar pe inculpatul Paszkany Arpad Zoltan”, arată procurorii. Aceștia precizează că activitatea infracțională a fost săvârșită prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente (firme off-shore din Cipru și din Seychelles) controlate faptic de Paszkany. “Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanță și intermediere în domeniul sportiv cu cu privire la care există suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activității echipei și altele) ori care au executat debite față de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanță suspecte”, au arătat procurorii.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare