Închide

ITM împarte zeci de amenzi în baruri și restaurante, în Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 10, 2020 0 310

Zeci de amenzi în baruri și restaurante, în Cluj, după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a descins la terase, într-un control care a durat două zile și s-a încheiat ieri.

La verificări au participat toți inspectorii de muncă ai ITM Cluj. Rezultatul – 48 angajatori controlați și 39 de sancțiuni, dintre care 31 de amenzi, în valoare totală de 35.000 de lei. ”Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor cu referire la obligația operatorului economic de a asigura o distanță de minim doi metri între mesele situate pe terasă, precum și pentru consumul băuturilor alcoolice în spații din interiorul clădirilor”, arată inspectorul șef Daniel Păcurariu.

Înainte de controale ITM a trimis scrisori de atenționare angajatorilor cu un număr mai mare de 50 de salariați, care își au sediul social în raza teritorială a ITM Cluj, care au inclus informări cu privire la necesitatea luării de măsuri în vederea stabilirii de programe individualizate de munca pentru salariații care desfășoară activitate în același spațiu de lucru, în vederea reducerii riscului de contaminare cu Covid-19. ”Rezultatele au fost pozitive, dintr-un număr de 189 angajatori, cărora li s-au trimis înștiințări în acest sens, toți au comunicat inspectoratului teritorial de muncă luarea măsurilor impuse”, arată Păcurariu.

Pe parcursul intregii stări de alertă numărul controalelor executate de ITM a ajuns la 308, la 308 societăți, s-au dispus 198 de măsuri și s-au aplicat 101 sancțiuni contravenționale, din care aceste 31 amenzi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare