Închide

Italienii care vor să preia U Cluj s-au dat pierduți. Intră „U” mâine în faliment?

SportTop News by Catalin Suciu - mai 25, 2016 0 1020

Așteptați ca salvatori ai Universității, italienii de la Nilor Group n-au mai întreprins niciun demers pentru a prelua clubul. Joi (26 mai), Tribunalul va decide dacă societatea va intra în procedură de faliment.

Universitatea riscă să retrogradeze sportiv, fiind sub linia de clasament ce-o salvează, dar până să se termine sezonul se poate deschide procedura de faliment în formă generală. Joi la Tribunalul Botoșani se judecă un nou termen în această privință, iar clubul ar trebui să achite în regim de urgență aproximativ 200.000 de euro unor foști jucători și antrenorului Ionel Ganea.

La ultima înfățișare, „U” a reușit să obțină amânarea, invocând negocierile cu Nilor Group, prezentând judecătorului, în acest sens, o scrisoare de intenție din partea companiei prin care aceasta s-ar fi angajat să preia pachetul majoritar de acțiuni.  Nilor ar fi virat de asemenea – potrivit Marietei Anastasescu (administrator judiciar) – câteva mii de euro în conturi pentru a asigura desfășurarea unor meciuri. Dar de două săptămâni nu s-a mai întâmplat nimic. De altfel, până la ora redactării acestui text, niciunul dintre cei care au cerut falimentul nu au fost contactați de club sau de vreun reprezentant al Universității. O spune Ionel Ganea, fost antrenor al „Șepcilor roșii”:  „Nu m-a sunat nimeni, nu am primit niciun ban. Nu știu dacă voi fi sunat, poate o contactează pe avocata mea, dar până acum n-a sunat-o nimeni nici pe ea. Când am salvat echipa și-am adus bani clubului, a fost bine. Apoi m-au dat afară”, a punctat acesta pentru actualdecluj.ro.

Marieta Anastasescu –  10 mai 2016, stiridesport.ro

„Italienii sunt primii investitori interesaţi care au şi virat bani în conturile clubului. Ne-am înţeles pentru o sumă care ar acoperi tot. Se doreşte ieşirea din insolvenţă. Sunt încrezătoare.”

Potrivit sursei citate, „U” Cluj ar fi urmat să fie preluată de Nilor Group în schimbul sumei de 3 milioane de euro.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.