Închide

ISU închide un club din Cluj, amendează administratorii cu 100.000 lei

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 28, 2022 0 14620

Un club din Cluj a fost închis iar administratorii amendați cu 100.000 de lei, de către inspectorii ISU, într-un control inopinat care face parte dintr-o campanie organizată în toată țara, unde au fost verificate zeci de astfel de obiective.

Pentru un obiectiv din judeţul Cluj, a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei, ca sancţiune principală, iar complementar s-a oprit funcţionarea până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru neasigurarea instalaţiilor de desfumare, precum şi pentru lipsa echipării construcţiei cu instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor, a arătat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Un alt club a fost închis în cadrul aceleiași campanii, din județul Bacău, unde administratorii au fost de asemenea amendați cu 100.000 de lei. Complementar, s-a oprit funcţionarea până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru depăşirea numărului maxim de utilizatori cu mai mult de 10%, neasigurarea echipării cu instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor.

În total săptămâna trecută au fost verificați peste trei sute de operatori economici din toată țara. Peste nouă sute de neconformități au fost identificate în aceste zile.

Amintim, un alt local a fost amendat în urmă cu două săptămâni în Cluj. Singurul motiv pentru care nu a fost închis a fost suprafața, sub 200 de metri pătrați, dar spunea la acea vreme șeful IGSU Raed Arafat, avea aproape dublu numărul de participanți, într-un subsol cu o singură ieșire.

În urma acțiunilor de control, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de utilizatori, la patru dintre obiectivele verificate – trei din Iași și unul din București – a fost aplicată o amendă în valoare de 100.000 lei ca sancțiune principală și sanctiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile. Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt obiectiv din judetul Cluj, care nu se încadrează în criteriile stabilite pentru oprirea funcționării, a fost aplicată amenda de 50.000 lei. Localul e unul care nu se încadrează legal pentru închiderea activității deoarece are o suprafață sub 200 de metri pătrați. Alte nereguli – 22 de avertismente și 24 de amenzi, în cuantum de 539.500 lei, adică peste o sută de mii de euro.

UPDATE 

În cazul clubului închis au fost găsite cinci deficiențe, iar în incinta clădirii s-a constatat faptul că se aflau 293 de persoane, cu peste 93 față de capacitatea prevăzută pentru a funcționa în siguranță. În total în noiembrie au fost verificate de către inspectorii ISU Cluj 35 de cluburi, baruri și discoteci, pentru care au fost date 45 de avertismente și 16 amenzi în cuantum de 255.000 lei. ”Pentru unul dintre operatorii din Cluj-Napoca a fost aplicată și sancțiunea complementară pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin oprirea funcționării ori utilizării construcției respective. Mai exact, în acest caz au fost găsite cinci deficiențe, iar în incinta clădirii s-a constatat faptul că se aflau 293 de persoane, cu peste 93 față de capacitatea prevăzută pentru a funcționa în siguranță”, arată ISU Cluj la solicitarea actualdecluj.ro.

E vorba de clubul Plan B de pe strada Piezișă, din Cluj-Napoca.

Citește și:

Amendă de zece mii de euro la Cluj în cazul unui club puricat de pompieri într-o acțiune inopinată pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor. Arafat: ”avea aproape dublu numărul de participanți, într-un subsol cu o singură ieșire”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu