Închide

ISU Cluj face angajări, caută 45 de servanți, două treimi din posturi sunt în Cluj-Napoca

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2021 0 500

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Cluj face angajări, caută 45 de servanți, două treimi din posturi sunt în Cluj-Napoca.

ISU Cluj a anunțat ieri că scoate la concurs 45 de posturi de soldat profesionist, adică servant, dintre care 31 posturi sunt la detașamentele 1 și 2 de pompieri din Cluj-Napoca, alte șase posturi în Turda și opt posturi în Huedin. ISU Cluj a publicat anunțul privind condițiile necesare pentru aplicare, etapele desfășurării concursului și graficul de desfășurare pe site-ul propriu. ”Criteriu specific de recrutare – candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, împliniți în anul participării la concursul de admitere”, anunță ISU Cluj. Persoanele interesate vor trimite exclusiv online, la adresele de e-mail menționate în anunț – în funcție de opțiunea candidatului, documentele necesare dosarului de recrutare, specificate în anunț, până în 9 decembrie la ora 16.

Pentru selecție vor fi susținute doar probe practice care să determine existența fobiilor incompatibile cu activitatea de pompier, urcarea pe scară pentru fobia de înălțime, deplasarea într-un subsol întunecat pentru fobia de întuneric, și un traseu practic-aplicativ. Sunt probe eliminatorii: proba de urcare pe scară constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat admis concurentul care a executat corect proba în cel mult 90 de secunde.

Proba eliminatorie ”Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 de metri și lățimea cuprinsă între 2,5-3 metri, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat  admis, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de cel mult trei minute. Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare