Închide

Iohannis solicită Guvernului să caute vinovații pentru dezastrul produs de furtuni în vestul țării. Președintele cere și un sistem de avertizare rapidă a populației în situații de criză

ActualitateAdministrațieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - sept. 18, 2017 0 304

Președintele României, Klaus Iohannis, cere Guvernului să găsească vinovații în cazul evenimentelor petrecute duminică după-amiaza când furtunile au făcut victime în zona de vest a țării. Iohannis a cerut explicații respectarea procedurile în situații de criză, dar și în ceea ce privește emiterea la timp a informațiilor meteorologice. Totodata, șeful statului a cerut Executivului să implementeze de urgență un sistem de avertizare rapidă a populației.
„Solicit Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate în astfel de cazuri și cine se face vinovat de neglijență sau incompetență. Trebuie să aflăm dacă informările meteorologice au fost emise în timp util și în conformitate cu amploarea fenomenelor naturale. De asemenea, solicit Guvernului să ia urgent măsurile care se impun pentru implementarea unui sistem de avertizare rapidă a populației, dar și pentru perfecționarea procedurilor de management integrat al situațiilor de criză. Absența unui astfel de sistem reprezintă un factor de risc la adresa siguranței naționale”, transmite administrația prezidențială pe pagina oficială.
Potrivit președintelui, existența unui sistem de avertizare rapidă a populației ar fi putut evita o tragedie precum cea de duminică.
„Este inadmisibil ca într-o țară precum România, recunoscută pentru numarul mare de specialisti IT și pentru viteza de Internet, să nu existe până acum o inițiativă guvernamentală prin care să fie realizat un sistem de avertizare pentru toți cetățenii”, mai arată șeful statului.
Totodată, Iohannis susține ca „pasarea responsabilității între diversele structuri ale statului nu salvează vieți și nici nu ajută la diminuarea pagubelor materiale”.  Mai multe, pe hotnews.ro, AICI.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare