Închide

Iohannis, mesaj pentru Liviu Dragnea, după accesul liber al membrilor PSD cercetaţi penal în funcţiile de miniştri

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - ian. 23, 2018 0 674

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, întrebat despre posibilitatea ca din viitorul Guvern să facă parte persoane cercetate penal, că aceste persoane nu au ce căuta în fruntea statului, adăugând că ar colabora greu cu astfel de miniştri.

„Eu cred că voi fi informat şi oficial despre persoanele care vor fi propuse, însă părerea mea despre persoanele care sunt în curs de a fi cercetate penal sau care sunt în curs de a fi judecate penal sau care au condamnări penale, această opinie o cunoaşteţi. După părerea mea, n-au ce căuta în fruntea statului”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni, transmite mediafax.ro.

Întrebat dacă i-a transmis acest lucru şi liderului PSD, Liviu Dragnea, Iohannis a spus că poziţia sa este foarte bine cunoscută.

„Din păcate, ea încă nu se regăseşte în Constituţie. Dar consider că trebuie să facem cu toţii, împreună, un efort de îmbunătăţire a acestei situaţii, de aceea am propus şi când am fost la CSM, poate vă amintiţi, că dacă tot ne apucăm să discutăm despre Constituţie şi ce trebuie să facem mai bine acolo, atunci eu consider că principiul integrităţii trebuie să fie înscris chiar în Constituţie. (…) Când am vorbit cu doamna Dăncilă, ne-am concentrat pe persoana domniei sale, nu despre Guvern. Iar în continuare vom vedea cu ce echipă ştie să vină PSD-ul ”, a adăugat şeful statului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare