Închide

Eterna problemă de la Tarnița. 10 tone de gunoi strânse din nou de pe marginea drumului

ActualitateAdministrațieTop News by Catalin Suciu - ian. 23, 2018 0 884

O nouă acțiune de curățare a drumului ce duce la Tarnița s-a desfășurat la începutul săptămânii, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

Angajați ai Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat au strâns nu mai puțin de 10 tone de deșeuri de pe marginea drumului, situație care persistă de mulți ani. Problemele cele mai mari sunt în anotimpurile călduroase când afluența turistică crește foarte mult, dar nici iarna clujenii nu se opresc din aruncat gunoi pe marginea șoselei.

Drumul Județean 107 P rămâne unul dintre cele mai mizerabile din județ pe toată durata anului.  Dincolo de impasibilitatea autorităților, care nu pot amenaja niște spații corespunzătoare de depozitare a gunoiului, rămâne eterna problemă a educației. Indiferent dacă n-ai unde arunca resturile după o ieșire în natură, e de neconceput să-ți arunci gunoiul pe marginea drumului.

În vară s-au strâns zeci de tone de gunoi de pe același drum.  Viceprimarul comunei Gilău, Okos Carol, povestea că vina aparține în egală măsură Consiliului Județean Cluj și turiștilor care n-au cei 7 ani de-acasă.

“Eu am pus pubele, 12 la număr, iar anul trecut am primit somație să le scot de-acolo că drumul aparține Direcției Drumurilor Județene. Eram amenințat cu amenzi și am fost nevoit să le scot. Acum cei de la Consiliul Județean mă sună să vedem cum să facem cu gunoiul. Eu am curățat personal, cu alți doi oameni, în 5 iulie, că era o rușine națională ce era pe drumul ăla. Vi se pare normal să mergi să stai 5 ore la lopată să iei gunoi cu lopata? Mi-au spus că mă amendează dacă nu iau pubelele, iar acum mă sună Consiliul Județean să găsim soluții, poftiți. Eu am făcut 15 igienizări, dar nu se mai poate așa,ce, am ajuns gozerul Clujului? E o rușine. Ieri la ora 10:00 s-a strâns iar gunoiul. 24 de metri cubi îndesați și cu buldoexcavator. Asta a ajuns acest drum. Îndesați, repet. Aici avem 10.000 de turiști pe weekend și nu sunt spații de depozitare. Eu am tot făcut și apoi mi s-a dat termen limită să dispară pubelele de gunoi. Consiliul Județean nu știu ce face, acum se agită că e gunoi. Când nu e gunoi, e drumul lor, când e gunoi e drumul nostru. Ce-i asta? Plus educația oamenilor. Asta-i România. Păi cum să ajungi aici și să-ți arunci gunoiul în drum? Ce înseamnă asta? Asta-i lipsă crasă de orice normă de educație”, spunea el.

Lacul Tarnița  se găsește între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj), la vest de municipiul Cluj-Napoca. Cu o suprafață de cca. 215 ha și o lungime de peste 8 km și o adâncime maximă de peste 70 de metri, lacul Tarnița este una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare