Închide

Ioan Hosu, Universitatea Babeş Bolyai Cluj: Traversăm un proces de acomodare la noi provocări. Oamenii nu mai vor 3-5 ani de facultate. Politica la nivel european este de schimbare către microcredite, unde trainingul şi formarea o fac antreprenori

Educaţie by Actual de Cluj - apr. 12, 2024 0 117

Problema este că de obicei ne uităm cu foarte mare interes la dezvoltări tehnologice, dar omitem că în unele cazuri dezvoltarea tehnologică nu este acompaniată de stiluri de viaţă adecvate şi de preferinţe valorice, a spus Ioan Hosu, profesor universitar la Universitatea Babes Bolyai Cluj, Şeful departamentului de comunicare şi relaţii publice al UBB Cluj, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank, la Cluj-Napoca.

“Traversăm un proces de acomodare la noi provocări. Oamenii nu mai vor 3-5 ani de facultate. Politica la nivel european este de schimbare către micro credite, unde trainingul şi formarea o fac antreprenori. Vii cu ceva punctual, în câteva ore, zeci de ore, câteva zile şi îţi certifici competenţele în care universitates este doar partener. Poltica la nivel european se schimbă în ceea ce înseamnă nivelul învăţământului superior. Europa a pierdut mult în raport cu America, Coreea de Sud şi Japonia”, susţine Ioan Hosu. ”Noi ne uităm exact la variabile pe care domnul viceprimar le menţiona, calitatea vieţii, care îţi aduce diferenţa în zona aceasta a calităţii, dar nu pe sens larg, ci este vorba de un element important pe care UBB-ul îl asigură, resursa umană. Despre asta vorbim şi cred că acest lucru viabilizează regiunea şi Clujul”, a adăugat acesta.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare