Închide

Intră Cluj-Napoca în carantină? ”În ritmul actual de creștere, nu vom putea evita carantinarea”

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 09, 2020 0 2172

Cu o incidență a infecției cu coronavirus printre cele mai mari din țară și creșteri accelerate ale numărului zilnic de infecții, cu un grad de infecție peste media județeană, orașul Cluj-Napoca riscă să fie carantinat, avertizează președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. ”În ritmul actual de creștere nu vom putea evita carantinarea, care este o măsură extremă”, spune el.

”Toată lumea trebuie să înțeleagă că dacă nu limităm la maxim deplasările și interacțiunea socială, daca nu respectăm întocmai regulile sanitare, în ritmul actual de creștere, nu vom putea evita carantinarea, care este o măsură extremă. Noi ca autorități facem tot posibilul sa nu ajungem la carantină, dar avem nevoie de ajutorul cetățenilor, altfel efortul tuturor este în zadar”, spune prefectul Mircea Abrudean, care e președintele CJSU Cluj.

”Legat de posibilitatea carantinării municipiului Cluj-Napoca, vedem evoluția cifrelor în următoarele zile, monitorizam zilnic toți indicatorii din analiza de risc realizată de Direcția de Sănătate Publică și vom analiza când se va impune, daca va fi cazul. În evaluarea pe care o facem, ținem cont de mai multi factori: numărul de teste zilnice, numărul de decese, numărul de paturi ATI disponibile, capacitatea medicală de răspuns. De asemenea, ținem cont de măsurile deja luate și de faptul că efectul acestora se poate observa într-o perioadă mai lungă de timp, precum și de faptul că prin HG 935/2020 au fost impuse noi restricții”.

Amintim, Cluj-Napoca are astăzi printre cele mai mari rate de infecție cu coronavirus din județul Cluj, peste media județului, și așa una dintre cele mai mari din țară. E vorba de o incidență de 7,49 cazuri de infecție la mia de locuitori, în condițiile în care media județeană este azi de 6,34 cazuri – iar aceasta din urmă este printre cele mai mari trei din întreaga țară.
Incidențe ridicate se mai înregistrează în Dej – aproape 8 cazuri la mie, Gherla – aproape 10, Baciu și Feleacu- peste 7, Florești – aproape 7.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu