Închide

Clujenii din zona comunei Mihai Viteazu au interdicție să consume apa din rețeaua de apă potabilă, după ce indicele de turbiditate al acesteia s-a dovedit a fi peste limitele permise

Administrație by Actual de Cluj - dec. 07, 2023 0 147

Clujenii din zona comunei Mihai Viteazu au interdicție să consume apa din rețeaua de apă potabilă, după ce indicele de turbiditate al acesteia s-a dovedit a fi peste limitele permise.

Motivul – puțurile cu apă potabilă din Cornești au fost inundate în urmă cu mai multe zile.

Astfel, probele analizate ieri au relevat că turbiditatea în zonă rămâne ridicată, astfel Direcția de Sănătate Publică arată că rămâne valabilă interdicția asupra consumului de apă în scop potabil până la conformarea acesteia pentru toți parametrii și se recomandă consumul de apă îmbuteliată sau din surse alternative sigure.

Turbiditatea se măsoară prin comparație cu o emulsie etalon în scara silicei: 1 mg silice fin divizată la 1 l apă distilată reprezintă un grad de turbiditate (GT).

Puțurile cu apă potabilă din sursa Cornești, care face parte din stația de tratare a apei Mihai Viteazu, au fost inundate după ploile di ultimele zile.

Compania de Apă Arieș a anunțat în urmă cu patru zile că furnizarea apei potabile a fost afectată de creșterea debitului râului Arieș, determinată la rândul său de inundații. ”Vă rugăm să folosiți apa de la robinet doar în scopuri menajere”, transmitea în 3 decembrie Compania de Apă consumatorilor din zona Turzii. ”Ca urmare a condițiilor meteo excepționale ce au determinat creșterea debitului râului Arieș au fost afectate o parte din puțurile de alimentare cu apă potabilă din zona Mihai Viteazu, fronturi de captare din care este furnizată apa potabilă către municipiul Turda. Echipele de intervenție s-au deplasat în mai multe zone din municipiu și au constatat ca unul din parametrii de analiză ai apei, mai exact turbiditatea, a crescut semnificativ. În consecință, au fost oprite fronturile de captare afectate și în momentul de față alimentarea cu apă potabilă se realizează din surse alternative”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare