Închide

Inspectoratul Școlar: 17 clase au suspendat activitatea după cazuri confirmate cu coronavirus în Cluj, zeci de angajați ai școlilor – infectați

Educaţie by Actual de Cluj - feb. 11, 2021 0 745

Un număr de 17 clase au suspendat deja activitatea în Cluj după ce în acestea au apărut cazuri de infecție cu coronavirus, arată datele Inspectoratului Școlar Județean. Zeci de angajați ai școlilor au fost la rândul lor infectați.

În Cluj un număr de 17 clase și-au suspendat cursurile în ultimele zile după ce au apărut elevi cu simptome de infecție și respectiv cazuri confirmate cu infecție; un număr de 30 de angajați ai școlilor se află de asemenea în izolare sau carantină. ”Unii sunt confirmați (cu infecție-n.red.), alții, contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2”, precizează IȘJ. ”Situațiile diferă de la o unitate la alta, sunt elevi care nu au fost prezenți fizic în data de 8 februarie 2021 la școală, pentru că erau deja confirmați pozitiv sau aveau simptome sau membri ai familiei confirmați. Aceeași situație este și la angajații unităților de învățământ preuniversitar. Luând în considerare perioada de incubație, cred ca suntem cu toții de acord că apariția acestor cazuri nu are neapărat ca sursă infectarea în cadrul școlii”, spune inspectorul școlar general Marinela Marc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu