Închide

Înot de 100.000 de lei: „swimathon” cu mize sociale la Cluj

Actualitate by Kristina Reştea - iul. 10, 2015 1 452

Pentru copii, pentru studenți, pentru persoane cu dizabilități, pentru tineri veniți din centre de plasament, pe tema incluziunii sociale sau pentru spații verzi: 21 de proiecte au fost înscrise în evenimentul la care se înoată pentru atragere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Cluj. Evenimentul are loc mâine la Complexul de Natație Universitas din Parcul Iuliu Hațieganu. S-au înscris 275 de înotători, care ar trebui să mobilizeze lumea la donații. Vezi AICI care sunt cele 21 de cauze pentru care se adună bani.

Swimathon Cluj este o platformă de atragere de fonduri prin înot, lansat de Fundația Comunitară Cluj pentru a „strânge” cauze din comunitatea locală. Pentru ediția din acest an s-au înscris 275 de înotători, iar organizatorii așteaptă peste 1.000 de participanți pe tot parcursul zilei (programul de competiție e 9.00 – 18.00). Proiectele înscrise au reușit să atragă până acum peste 60.000 de lei, iar targetul asumat pentru final este de 100.000 de lei, spun organizatorii. „Avem echipe (de înotători, n.red.) din partea unor companii, sunt familii ale celor implicați în proiecte sau persoane care empatizează cu aceste cauze. Cât despre proiectele înscrise în acest an, am constatat că sunt multe destinate copiilor sau unor cauze sociale. Am încercat în acest an să implicăm și organizații mai mici și mai puțin vizibile până acum, dar care sperăm că vor crește. Noi monitorizăm proiectele și după închiderea evenimentelor și îi ținem la curent pe donatori cu evoluția acestora. În felul acesta am reușit să ajungem la atâtea ediții”, spune pentru Actualdecluj.ro managerul evenimentului, Larisa Andrecuțiu.

Swimathon Cluj a avut până acum 6 ediții, a contabilizat 570.000 lei mobilizați, 4.500 de susținători și 76 de proiecte din diverse domenii: educație și burse, vârstnici, reabilitare de locuințe, protecția animalelor, sănătate și terapii speciale, sport, antreprenoriat social, protecția mediului, altele.

Swimathon se organizează în trei paşi:

1. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală

2. Companiile şi înotătorii aleg cauza pentru care se implică

3. Donatorii licitează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.