Închide

Înlocuit de la șefia PSD Cluj, îl atacă pe Ciolacu: „Vorbește mai rău decât Dăncilă”

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - ian. 15, 2020 2 2722

Mișcări intense în PSD Cluj, după ce Comitetul Executiv al partidului a decis să numească un coordonator peste actuala conducere a organizației județene, respectiv peste Liviu Alexa, cel care fusese numit președinte interimar anul trecut, când la conducerea PSD se afla Viorica Dăncilă.  Nou coordonator a fost desemnat deputatul de Maramureș Gheorghe Șimon, care a primit sarcina de a organiza alegeri interne. Într-o primă fază, Alexa a ținut să informeze că va candida pentru președinția PSD Cluj, precizând că n-a fost demis din funcție și că e de bun augur decizia lui Ciolacu de a-l numi pe Șimon coordonator pentru organizarea alegerilor, pentru că „PSD Cluj avea nevoie de un arbitru neutru”.  Numai că aseară într-o emisiune TV, președintele PSD, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă înlocuirea șefului PSD Cluj poate fi interpretată ca o „curățenie în partid”. Ciolacu a răspuns că „existau tensiuni la nivelul organizației clujene”, motiv pentru care a numit un nou lider care să se ocupe să organizeze alegeri corecte. Mai mult, Ciolacu a insinuat că Alexa n-are de ce să se simtă lezat de schimbare, dat fiind că el n-a fost un președinte ales, ci unul numit, de Comitetul Executiv al partidului (adică de echipa Dăncilă):

„(…)existau tensiuni în respectiva organizație de partid, motiv pentru care am schimbat președintele.  Dar noi n-am schimbat un șef care a fost ales democratic, am schimbat un președinte de organizație care fusese numit de colegii mei din Comitetul Executiv. Deci nu am intrat cu bocancii în democrația partidului, ci am numit un coleg care să se ocupe să fie organizate alegeri corecte în organizația Cluj”, a comentat Ciolacu.

A doua zi, în publicația online patronată de Alexa a apărut un articol în care Ciolacu e numit „securist”. După ce l-a tot lăudat și aplaudat, sperând la o cooperare cu Ciolacu, acum același Ciolacu este desființat în publicația lui Alexa: „președinteșle PSD vorbește mai rău decât Dăncilă”, iar coordonatorul numit, respectiv deputatul Gheorghe Șimon, e un „aghiotant”, „amic de șprițuri cu Ciolacu”.

 

2 comentarii

Scrie un comentariu