Închide

Iniţiativă inedită la Cluj: cum vor să convingă că oraşul merită titlul de capitală culturală europeană. „Vom pune pe masa juriului voinţa unei comunităţi” VIDEO

Actual de ClujCultură by Actual de Cluj - mai 24, 2014 0 295

Iniţiativă inedită la Cluj: asociaţia care promovează oraşul pentru titlul de capitală culturală europeană în 2021 a demarat azi un concurs de fotografii în care vrea să implice nu mai puţin de 15.000 de clujeni.

„E un call to action”, spune directorul asociaţiei, Florin Moroşanu, cu referire la ţinta pe care şi-a propus-o, ca 15.000 de clujeni să îşţi facă fotografii. „Ideea proiectului a pornit anul trecut din considerentul că văzusem că populaţia Clujuliu vrea să se implice în proiectul Cluj Napoca – Capitală Culturală Europeană. Cea mai simplă modalitate e să-ţi asumi şi să tratezi un mesaj simplu despre ce crezi tu că merită să faci pentru acest oraş sau ce crezi tu că merită oraşul”. Proiectul va fi implementat în şase luni şi vrea să obţină 15.000 de fotografii. În plus, spune el, prin această iniţiativă vrea să convingă şi juriul care va stabili viitoarea capitală culturală europeană. „Vom pune pe masa juriului voinţa unei comunităţi”, spune el. Iniţiativa face parte din festivalul Photo Romania, care are loc în aceste zile în oraş.

clujulmerita

Vezi mai jos declaraţia lui Moroşanu:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu