Închide

Înghesuială record pe un loc bugetat la universitatea din țară cu cei mai mulți studenți străini

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 10, 2021 0 257

Înghesuială record pe un loc bugetat la universitatea din țară cu cei mai mulți studenți străini, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, unde în acest an la specialitatea medicină dentară, în limba franceză, s-au înscris nu mai puțin de 11 candidați pe un loc.

La UMF ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-a înregistrat un record în acest an în ce privește concurența pentru locurile destinate candidaților internaționali – aproape 2.300 de candidați pe 615 locuri pentru programele de studiu în limbile franceză și engleză.
UMF ”Iuliu Hațieganu” este universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România, cu aproximativ 3.000 de studenți din 62 de țări.

Cei aproape 2300 de candidați străini din acest an au provenit din 75 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Maroc, Tunisia, Italia, Elveția și Israel. Aceștia au putut opta pentru trei programe de studiu, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie. La medicină au fost disponibile aproape 400 de locuri, pe care s-au înscris peste 1.500 de persoane. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu medicină în limba franceză, cu șase candidați pe un loc. La medicină dentară, s-au înscris 636 de candidați pentru 100 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 11 candidați pe un loc. La Facultatea de Farmacie au fost scoase la concurs 120 de locuri, la care s-au înscris 111 candidați. La această specializare, concurența a fost de doi candidați pe un loc la linia de predare în limba franceză.

”Evaluarea candidaţilor în vederea admiterii s-a desfășurat printr-un concurs de evaluare a performanţelor profesionale și a realizărilor personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație. La nivelul fiecărei facultăţi, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecţie generale, la nivel de universitate şi specifice, pentru fiecare facultate în parte. La fel ca anul trecut, candidații s-au putut înscrie exclusiv online, pe o platformă dedicată”, au explicat reprezentanții universității clujene.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu