Închide

Înghesuială în prima zi de admitere la cea mai mare universitate din țară, dublu față de anul trecut, cea mai căutată e Facultatea de Informatică, sute de dosare într-o zi

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 12, 2018 0 367

Înghesuială la înscrierea în cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți în prima zi de înscrieri: mii de tineri au luat cu asalt universitatea din Cluj.
În prima zi de admitere la universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ieri, numărul înscrierilor a ajuns la 2.000, dublu față de cel înregistrat în prima zi de înscrieri anul trecut.

Cea mai căutată facultate a fost, în prima zi de înscriere, Facultatea de Matematică şi Informatică, unde au fost depuse 445 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – cu 372 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 273 de dosare depuse, Facultatea de Litere, care a avut, în prima zi de înscriere, 191 de candidaţi, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 134 de dosare de înscriere. E primul an în ultima vreme – cel puțin judecând după prima zi de înscrieri – în care Facultatea de Matematică e cea mai căutată la înscrieri. De exemplu anul trecut cele mai căutate facultăți au fost cele de psihologie, cu un sfert din dosarele depuse în prima zi, și FSEGA.
Şi numărul absolvenţilor de facultate care şi-au depus dosarele de înscriere la master este dublu faţă de cel înregistrat în prima zi a admiterii organizate în luna iulie anul trecut: au fost depuse 547 de dosare faţă de 277 în 2017, conform UBB.

Cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți scoate la bătaie în acest an 8.300 de locuri bugetate și 18.000 de locuri cu taxă la nivel de licență și de master, în aproape 500 de programe la cele două cicluri de învățământ.

Înscrierile au început ieri și se încheie în 29 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare