Închide

Infrastructura informatică a Curții de Apel Cluj, dezastru: cea mai mare parte a calculatoarelor sunt vechi de 12-13 ani. „Nu mai fac față”

ActualitateTop News by Mihai Prodan - mart. 24, 2019 0 367

Dezastru informatic la Curtea de Apel Cluj, unde judecătorii se plâng că echipamentele sunt uzate sau defecte iar numărul celor nou achiziționate nu acoperă nici 15% din necesar.

Curtea de Apel Cluj arată în raportul său anual că echipamentele IT cu care sunt dotate instanțele sunt uzate fzic și moral, iar multe dintre acestea sunt defecte. „Apare obligatoriu a releva faptul”, arată raportul, cu referire la această situație. Documentul subliniază că deși în ultimii ani au fost cumpărate calculatoare, imprimante sau scanere noi, acestea nu acoperă nici 15% din necesarul de echipamente de care au nevoie instanțele de pe raza Curții de Apel. „Se știe că durata de viață și fizică și morală a calculatoarelor și a imprimantelor este de trei, maxim patru ani. Ne aflăm, astfel, ăîn situația în care, în cea mai mare parte, echipamentele IT de la Curtea de Apel Cluj și instanțele arondate sunt uzate moral, au aproximativ 12-13 ani de folosință, nu mai fac față cerințelor aplicațiilor instalate, îngreunând astfel munca utilizatorilor, iar o parte sunt defecte sau parțial defecte, necesitând înlocuirea unor componente pentru a fi readuse la stare de funcționare. S-au făcut și se fac eforturi mari de către specialiștii IT de la instanțele din raza Curții pentru ca echipamentele din această categorie să fie încă funcționale”, arată raportul.

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare