Închide

Incidente la Cluj, la alegeri. Dosar penal pentru fraudă. Poliţia verifică şi transporturile de persoane

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 09, 2024 0 197

Până la ora 11, la nivelul întregului județ au fost semnalate cinci incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu prioritate. Dintre acestea, trei nu s-au confirmat, fiind înregistrat un dosar penal pentru fraudă la vot și aplicată o sancțiune contravențională, a transmis Poliţia.

Totodată, pe raza județului sunt organizate mai multe filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Cetățenii sunt îndemnați să sesizeze orice încălcare a legii electorale la numărul 112.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu