Închide

Incidența infecției cu coronavirus se apropie de pragul critic de 7,5 la mie în Florești, în Cluj-Napoca revine la peste 7,7

Sănătate by Actual de Cluj - apr. 06, 2021 0 606

Incidența infecției cu coronavirus în cea mai mare comună din țară, Florești, a depășit azi limita de șapte cazuri la mia de locuitori și se apropie de pragul de 7,5 cazuri la mie, caz în care sunt impuse restricții considerabile de circulație; și în Cluj-Napoca, singurul oraș din Cluj care se află deja sub incidența acestor restricții, incidența a crescut de ieri până azi.

După câteva zile în care rata de infectare a scăzut ușor, în Cluj-Napoca rata de infectare a revenit aproape de valorile de săptămâna trecută, e azi de 7,76 cazuri la mie, față de 7,66 ieri și 7,73 vineri.

În Florești incidența e azi de 7,18 cazuri la mie, față de 6,94 ieri și 7,19 vineri.

Să mai spunem, mare parte din orașele și comunele din județul Cluj se află sub restricții de circulație aplicabile de vineri până luni, însemnând că magazinele se închid la ora 18 iar circulația publică e interzisă după ora 20. În unitățile administrativ-teritoriale în care incidența depășește 7,5 cazuri la mie aceste restricții sunt valabile pe toată durata săptămânii. Azi e cazul orașului Cluj-Napoca și a comunelor Apahida, Bonțida, Gârbău, Mica, Mihai Viteazu și Sic.

Mai precizăm că județul Cluj a depășit pragul de 50.000 de infecții depistate de la debutul pandemiei până în prezent. În această situație se află doar un singur alt județ din țară, Timiș, și capitala București. Zilnic la Cluj sunt descoperite sute de cazuri noi de infecție, de cele mai multe ori sunt cele mai multe cazuri depistate în 24 de ore într-un județ din țară. Numărul pacienților aflați în stare critică la Terapie Intensivă a depășit pentru prima dată pragul de o sută de persoane în urmă cu două zile în condițiile în care numărul total de paturi la ATI e de 90.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare