Închide

Incidența infecției cu coronavirus scade cu aproape 2,5 puncte în 2 săptămâni în Cluj-Napoca

Sănătate by Actual de Cluj - apr. 19, 2021 0 329

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut considerabil azi în Cluj-Napoca, datele oficiale arată că e vorba de peste cinci cazuri la mie, în scădere cu mai bine de două puncte procentuale în două săptămâni.

Datele Direcției de Sănătate Publică arată că în Cluj-Napoca incidența a scăzut la 5,26 cazuri la mia de locuitori, față de 6,03 vineri și față de 7,67 în 5 aprilie. E vorba de o scădere de aproape două puncte procentuale și jumătate în două săptămâni în condițiile în care pentru o săptămână, după ce a depășit pragul de 7,5 cazuri la mie, orașul s-a aflat sub restricții severe de mobilitate, în care în fiecare zi a săptămânii magazinele s-au închis la ora 18 iar circulația a fost interzisă după ora 20.

Mai menționăm că deși în scădere, rata de infectare din Cluj-Napoca este peste media județeană, care la rândul ei este una dintre cele mai ridicate din țară. Azi în județul Cluj incidența infecției este de 4,93 cazuri la mie, depășită doar de capitala București și de județul Ilfov. Mai precizăm că județul Cluj are depistate cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus de la debutul pandemiei în primăvara anului trecut, aproape 54.700 de cazuri depistate, aceasta și pentru că în județ sunt procesate zilnic între 1.500 și 2.000 de teste. În ultimele 24 de ore au fost procesate sub 500 de teste la Cluj, căci fiind duminică au fost prelevate probe doar de la pacienți cu risc.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu