Închide

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut sub pragul de un caz la mie în Cluj-Napoca peste weekend, pentru prima dată în ultimii doi ani de pandemie

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 24, 2022 0 117

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut sub pragul de un caz la mie în Cluj-Napoca peste weekend, pentru prima dată în ultimii doi ani de pandemie.
Incidența infecției cu coronavirus a scăzut azi în Cluj-Napoca la 0,98 cazuri la mia de locuitori, pentru prima dată în ultimii doi ani, după cum arată datele Direcției de Sănătate Publică. În reședința de județ incidența a fost constant peste media județeană zilnic în ultimii doi ani, care la rândul ei a fost printre cele mai ridicate din țară. Azi incidența calculată la nivel județean ajunge la 0,71 cazuri la mie, a doua cea mai ridicată din România după București.
În Cluj-Napoca sunt luate în evidență azi peste trei sute de cazuri active de infecție, adică depistate în ultimele două săptămâni, mai exact 331, din totalul de 536 luate în evidență la nivel județean.

Spre comparație, în urmă cu o lună, în 19 septembrie, în Cluj-Napoca figurau 963 cazuri active, a fost prima dată când numărul acestora a scăzut sub pragul de o mie, în acest an. Atunci rata de infectare era de 2,86 cazuri la mia de locuitori în reședința de județ, în contextul în care numărul total al cazurilor active din Cluj era de 1.705, adică o rată de infectare de 2,25 cazuri la mie.În 15 august, în Cluj-Napoca erau înregistrate aproape 3.300 de cazuri active de infecție, o incidență de 9,78 la mie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare