Închide

Incidența infecției cu coronavirus a atins pragul de nouă cazuri la mie în Cluj azi, cea mai ridicată din România după București, aproape triplă față de media națională, de la 1,53 acum 3 săptămâni

Sănătate by Actual de Cluj - aug. 04, 2022 0 151

Incidența infecției cu coronavirus a atins pragul de nouă cazuri la mie în Cluj azi, cea mai ridicată din România după București, aproape triplă față de media națională.
Incidența a ajuns la 9 cazuri la mie după ce doar de ieri până azi în Cluj au fost depistate peste patru sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus, mai exact 436, cele mai multe din țară după București cu peste 1.600. Spre comparație, incidența la nivel național a ajuns azi la 3,8 cazuri la mie. În urmă cu o săptămână, în 28 iulie, incidența era în Cluj de 6,19 cazuri la mie; de atunci au fost depistate, în județ, peste trei mii de cazuri noi.
Să adăugăm că, în condițiile în care incidența din Cluj e aproape triplă față de media națională, incidența din reședința de județ, Cluj-Napoca, e chiar mai ridicată, la 13,81 cazuri la mie și peste 4.600 de cazuri active.
Să adăugăm că în urmă cu mai puțin de o lună, în 12 iulie, incidența era, în Cluj, de doar 1,53 cazuri la mie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu