Închide

Închiși ca într-un țarc pentru Dăncilă, în cinematograf. Care s-au simțit mai câini, între atâtea oi, au ieșit să latre

ActualitatePoliticaRecomandarea redacțieiTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 30, 2019 1 1203

În vizita sa epocală de la Cluj, Viorica Dăncilă a poposit, de fapt, în piața din Dej, pentru baia de mulțime, iar pentru „declarații”, în satul Săndulești, într-un climat de slugărnicie, de unde publicațiile locale au titrat propoziții de genul: ”premierul, primit cu zâmbete și flori”.  După-amiaza, când a ajuns în municipiul Cluj Napoca, Dăncilă a fugit repede în țarcul amenajat în sala cinematografului „Florin Piersic”, unde o așteptau câteva sute de așa ziși simpatizanți (membri aduși de prin satele clujene precum și angajați de prin instituții publice conduse de PSD-iști, în special angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului). Ușa de la intrare a fost închisă cu cheia, ca nici presa, nici vreun alt intrus să nu aibă acces. Mai mulți protestatari au așteptat-o la ieșire pe Dăncilă, însă organizatorii mitingului electoral au fost pregătiți, scoțându-și ogarii în față, să latre din toți bojocii.

Atmosferă ostilă și circ ieftin la acțiunea PSD de la #cluj.

Publicată de EClujeanul pe Marţi, 29 octombrie 2019

Nicăieri nu s-a mai pomenit ca la vreun miting electoral să fie interzis accesul presei. S-a întâmplat la Cluj Napoca, la mitingul candidatei PSD la președinția României, Viorica Dăncilă. Accesul în sala cinematografului „Florin Piersic” s-a  făcut pe baza unei brățări albe. Uşa sălii a fost închisă cu cheia mai bine de 2 ore, începând de la ora 17.30. Un individ a fost postat la intrare pentru a opri persoanele „neautorizate” (foto jos eclujeanul.ro). Cum era de așteptat, vizita premeierului Dăncilă s-a desfăşurată fără incidente până spre seară, când mai mulți protestatari au venit în fața cinematografului și au huiduit-o. Organizatorii mitingului au fost pregătiți, scoțându-i la înaintare pe PSD-iștii mai buni de gură, care au început să scandeze „PSD!”, „PSD!”,  pentru a-i acoperi pe protestatri. Puțin a lipsit să nu se iște o altercație.

„Nervozitatea a atins cote maxime, iar simpatizanţii partidului roşu au ripostat prin înjurături şi la un moment dat au început să se îndrepte ameninţător, bătând din palme şi strigând “PSD, PSD, PSD” spre micul grup de clujeni format din 15 oameni, care continuau să strige împotriva PSD şi a Vioricăi Dăncilă (…) Lucrurile au fost aproape să degenereze într-o bătaie generală iscată de simpatizanţii PSD, dacă nu ar fi intervenit jandarmii şi secretarul general al PSD Cluj, Mihai Mocanu. Au avut loc şi câteva îmbrânceli”, relatează eclujeanul.ro.

Premierul agramat: „De multe ori, în spatele meu am fost eu însumi”

Țarcul cu oi blânde n-a fost destul pentru ca Dăncilă să nu-și trădeze agramatismul. „În spatele meu, am fost eu însumi. Şi totuşi, am mers înainte. Acum, când am alături de mine lideri de partid, când am alături de mine primari, când am alături de mine atâţia români, sunt un om puternic şi sunt de neoprit”, a spus curajos Dăncilă, în aplauzele amorțite ale celor prezenți la întrunire.  Ea i s-a adresat și lui Iohannis, președintele României, solicitându-l într-o confruntare: „O confruntarea de 1 la 1, în care să nu mă mai jigneasca şi în care să spunem fiecare ce am făcut, eu în 1 an şi 9 luni de mandat şi el în 5 ani de mandat de preşedinte”.

 

Un comentariu

  1. ziar de cluj a publicat ieri o gramada de articole despre idioata. azi sunt preluati de prosport :)) e clar ca aceasta publicatie e platita de psd din bani publici sa minta. cum sa faci articol despre dancila in piata din dej, sa spui ca a fost primita cu bratele deschise? :))) si daca il duci pe ion iliescu in piata din dej, il pupa babele de numa. spala creierele batranilor prin stiri false. e legal ?

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.