Închide

Început de vară imobiliară: La final de iunie, prețul cerut pe apartamentele din Cluj e cu 400 de euro peste media anului trecut. Prețuri pe zone (Date platformă imobiliară)

Economie by Kristina Reştea - iul. 07, 2022 0 908

Prețul apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca a ajuns, la final de iunie 2022, la 2.170 euro/mp, cu peste 47 de euro peste luna precedentă (2.123 euro/mp) și 400 de euro mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut (1.770 euro/mp), conform statisticilor Compariimobiliare.ro.

În topul preferințelor cumpărătorilor se mențin cartierele clasice Mănăștur și Mărăști, dar și Floreștiul, urmate de Gheorgheni, zona centrală sau Zorilor.

Cele mai căutate zone: 

  • Mănăștur – 11%
  • Florești – 9%
  • Mărăști – 8%
  • Gheorgheni – 7%
  • Central – 5%
  • Zorilor – 5%
  • Bună Ziua – 3%
  • Între Lacuri – 2%
  • Iris – 2%
  • Grigorescu – 2%

Prețul mediu cerut pe apartamentele din Cluj, pe zone:

Sursa: Compariimobiliare.ro

Semne de scădere

Datele platformei Imobiliare.ro arată că prețurile din Cluj-Napoca au scăzut luna trecută. În Cluj-Napoca, prețurile cerute pe apartamente au scăzut cu 1,4% în iunie, ajungând la o medie de 2.431 de euro pe metru pătrat util – față de 2.465 de euro pe metru pătrat la finele lunii trecute.
O locuință dintr-un bloc vechi a ajuns să coste 2.356 de euro pe metru pătrat, în condițiile unei scăderi de 0,3% (de la 2.364 de euro pe metru pătrat la 2356 de euro). Pe segmentul apartamentelor noi, pe de altă parte, a avut loc o scădere de 1,6%, de la 2.528 la 2.487 de euro pe metru pătrat.
Prețurile solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 0,3% față de luna anterioară, în special cu influența evoluției apartamentelor vechi. Valoarea medie de listare pentru o asemenea unitate locativă a ajuns, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, la 1745 euro pe metru pătrat util, față de 1751 de euro pe metru pătrat la finele lui mai.
„Prețurile apartamentelor au cunoscut o evoluție diferită de la un oraș la altul. Pe segmentul vechi, în special, din cauza presiunii pe cerere, am observat corecții de preț, pe de altă parte, orașe precum Timișoara, Brașov sau București, apartamentele au continuat să se scumpească ușor. Clujul, Iașiul și Constanța au înregistrat scăderi ușoare. Ne așteptăm ca perioada următore să fie una de reglare și să vedem corecții pe anumite segmente, supraîncălzite, dar și consolidări în special pe segmentul premium nou”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare