Închide

Început de an pe piața imobiliară la Cluj: Floreștiul, printre cele mai căutate zone/ Prețurile sunt cu sute de euro sub cele din cartierele Clujului

EconomieTop News by Kristina Reştea - feb. 02, 2023 0 479

Anul începe cu un preț mediu de 2.227 euro/mp cerut pentru apartamentele de vânzare din Cluj-Napoca, conform statisticilor platformei Compariimobiliare.ro, care arată că sumele solicitate sunt în ușoară scădere față de decembrie. Floreștiul este una dintre cele mai căutate zone la început de an, arată portalul imobiliar, iar aici prețurile pe metru pătrat sunt cu sute de euro mai mici. Localitatea de lângă municipiu este cea mai mare comună din România și și-a dublat populația în 10 ani, conform recensământului din 2021. În ciuda dezavantajelor legate de servici, infrastructură sau distanță, Floreștiul rămâne o opțiunue pentru mulți dintre cumpărători.

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, la început de 2023 este de 2.227 euro/mp. Acest nivel reprezintă o scădere cu 34 euro/mp față de decembrie 2022 (2.261 euro/mp), dar o majorare cu 734 euro peste aceeași perioadă a anului trecut (1.974 euro/mp), conform statisticilor platformei Compariimobiliare.ro.

Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Mănăștur și Mărăști, dar primul pe listă este Floreștiul, unde prețul pe mediu pătrat este de 1.491 euro/mp.

Cele mai căutate apartamente sunt cele cu două camere – care reprezintă 47% din căutări.

Cele mai căutate zone sunt Floreștiul (12%), Mănăștur (10%), Mărăști (6%), Gheorgheni (6%) și Zorilor (5%).

 

Datele preliminarii ale recensământului din România, publicate ieri de Institutul Național de Statistică, arată că Floreștiul rămâne cea mai mare comună din România și și-a crescut populația la mai mult decât dublu în ultimii zece ani. În decurs de un deceniu, populația rezidentă a comunei Florești a crescut de 2,3 ori, la peste 52.700 locuitori.

Vezi și:

Florești, cea mai mare comună din România, își dublează populația în 10 ani, ajunge a doua cea mai mare localitate din județ după Cluj-Napoca, depășește Turda

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.