Închide

Începe vaccinarea adolescenților peste 12 ani în România

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 31, 2021 0 126

Din 1 iunie începe vaccinarea adolescenților împotriva coronavirusului. Premierul Florin Cîțu a adresat un mesaj public la inaugurarea Programului Naţional de Suport ”Din grijă pentru copii” prin care a îndemnat părinții din România să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor arătând că ”este nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie” și a reamintit că toți copiii au fost extrem de afectați pe perioada acesteia

”Avem o campanie de vaccinare în derulare şi, de mâine, putem să vaccinăm şi adolescenții. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor. Trebuie să înţelegem că este nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie”, a spus premierul, citat de news.ro

Vaccinarea adolescenților se va derula în funcție de vârstă.

Potrivit hotnews.ro, vaccinarea copiilor cu vârstele de 12-15 ani va începe miercuri, 2 iunie, cel mai probabil.

Din 1 iunie se vor putea vaccina categoria 16 ani+. Cel mai probabil de miercuri vor urma și categoriile 12-15 ani, având în vedere că sunt câteva etape de parcurs până când se poate începe campania de vaccinare a copiilor.

Luni, 31 mai și marți, 1 iunie, de Ziua Copiilor, are loc un maraton de vaccinare pentru adolescenții de 16, 17 și 18 ani.

Vaccinarea cu Pfizer a copiilor între 12 și 15 ani a fost autorizată vineri de Agenția Europeană a Medicamentului și va începe și în România în câteva zile, însă după maraton, deoarece procedurile birocratice durează, după cum a informat aceeași sursă, oferind date de la Comitetul Național pentru Vaccinare din România.

sursa foto: Ro Vaccinare Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu