Închide

Începe programul Vinerea Verde prin care clujenii pot circula gratis cu mijloacele de transport în comun

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 11, 2021 0 608

Primarul Emil Boc a anunțat că în Cluj-Napoca s-a depășit pragul de 50% populație vaccinată din totalul de persoane vaccinabile, motiv pentru care, din 18 iunie (vinerea următoare),  va începe  programul Vinereaa Verde prin care clujenii vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun în fiecare zi de vineri.

 

Consiliul Local din Cluj-Napoca a fost de acord să introducă în oraș acest program la ședința din 26 aprilie, condiția anunțată atunci de primar pentru intrarea în vigoare a măsurii fiind legată de atingerea pragului de 50% de persoane vaccinate din totalul populației vaccinabile. Atunci primarul Emil Boc susținea că mai lipsesc peste 7500 de persoane până la atingerea procentului menționat.

„Am primit vestea bună în această dimineaţă, am depăşit 50% de persoane vaccinate în Cluj-Napoca. Ne pregătim ca vinerea viitoare să lansă oificial „Vinerea verde”. Avem o şedinţă de CL în 16 iunie şi vom semna oficial”, a anunțat Boc la emisiunea Ziua Live în 11 iunie.

Costurile suplimentare ale programului „Vinerea Verde” vor fi suportate prin intermediul compensației (în condițiile îndeplinirii obligațiilor contractuale) care se poate acorda de la bugetul local, potrivit Consiliului Concurenței. La acest capitol, a mai spus Boc, există alocați 7 milioane de lei, însă suma poate fi suplimentată.

Primarul a spus că transportul gratuit oferit tuturor persoanelor în fiecare zi de vineri în Cluj-Napoca se va derula sub deviza ” „Stop, azi mașina stă pe loc”.

Foto: Arhivă Municipiul Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu