Închide

Începe procesul de vot online în cadrul bugetării praticipative din Cluj-Napoca. În cursă sunt 13 proiecte propuse de clujeni și declarate eligibile de Primărie

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 03, 2022 0 38

Pentru ediția din acest an a procesului de Bugetare participativă, Regulamentul procesului a fost modificat în urma analizei evoluției procesului efectuate de către reprezentanți ai Primăriei, pe baza sugestiilor primite de la cetățeni, dar și a studiului Centrului de Guvernare și Politici de Securitate din cadrul Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană a Universității Babeș-Bolyai, anunță municipalitatea. Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe această platformă sau autentificarea, dacă există deja un cont creat. Doar persoanele care se află fizic în aria teritorială a municipiului Cluj-Napoca pot vota. Anul acesta se vor alea primele 5 proiecte cu cele mai multe voturi, urmând ca ele să fie implementate cu bani din bugetul local.

Din cele 87 de proiecte propuse către clujeni în cadrul bugetării participative online din Cluj-Napoca, Primăria a selectat 13 proiecte care pot fi votate.

Proiectele pot fi votate începând din 3 octombrie. „Etapa unică de vot se va desfășura exclusiv online, în perioada 3 octombrie – 6 noiembrie 2022. Votul are loc într-o singură etapă, iar fiecare cetățean înscris în portalul bugetării participative poate alege câte un proiect din fiecare domeniu. La finalul etapei de vot vor fi selectate un număr de 5 proiecte, clasate în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.  Toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj și au împlinit  vârsta de 18 ani, își pot exprima votul pentru proiectele preferate, declarate eligibile de către Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei”, arată Primăria.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online vor putea vota, în perioada 3 octombrie – 6 noiembrie 2022, cu sprijinul Primăriei.  La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” este amenajat un birou unde, în fiecare zi din perioada de vot (de luni până vineri), între orele 09:00 – 16:00,  funcționari ai Primăriei vor ajuta cetățenii să voteze și oferă informațiile necesare.

Ce proiecte sunt în cursă:

Alei trotuare și zone pietonale: Trotuar Aleea Negoiu din cartierul Mănăștur, Lărgirea trotuarului de pe Calea Turzii zona sensului giratoriu str. Bună ZiuaStație de biciclete Iris.

Parcuri, locuri de joacă: Garduri verzi de protecție în parcuri, Parc pentru câini, Micro Păduri Urbane.

Amenajare spații publice: Ceas solar, Stație de așteptare și panou informare stația Cocoșul de Aur, Inlocuire panouri și inele basket din Cluj-Napoca.

Infrastructură educațională și culturală: Curățeni și sănătate în fiecare creșă și grădiniță publică, Amenajarea terenului de sport de la Colegiul Tehnic  de Transporturi, Picturi murale dedicate salvatorilor din Cluj-Napoca.

Orașul digital: Digitalizarea serviciului de administrare cimitire al Primăriei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu